Σάλος για την «αντικατάσταση» Αφγανού σημαιοφόρου - Τι λέει το υπουργείο Παιδείας

Αναλυτική ενημέρωση δήλωσε ότι περιμένει ο Γ.Γ. Γιώργος Αγγελόπουλος

Σάλος για την «αντικατάσταση» Αφγανού  σημαιοφόρου

Τις συνθήκες υπό τις οποίες ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος, κράτησε τελικά την ταμπέλα του σχολείου του κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου,  στη Δάφνη, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, μετά τις μεγάλες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι καταγγελίες για αυθαίρετη…  αντικατάσταση σημαιοφόρου.     

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Αγγελόπουλος, θα υπάρξει ανακοίνωση, μόλις το υπουργείο λάβει αναλυτική πληροφόρηση από τους εμπλεκόμενους φορείς, αύριο, Δευτέρα.

«Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το περιστατικό και αύριο (σ.σ. Δευτέρα) θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση, κατόπιν πληροφοριών που λαμβάνονται από τη σχολική μονάδα και το πρόγραμμα Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων αιτούντων άσυλο ή μετεγκατάσταση από την χώρα’ του δήμου Αθηναίων, βάση του οποίου η οικογένεια βρίσκεται σε διαμέρισμα», δήλωσε ο κ. Αγγελόπουλος.

Ο Αμίρ σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε δηλώσει σχετικά με τη διαδικασία της κλήρωσης: «Εγώ δεν ήμουν ενήμερος ότι συμμετείχα στη διαδικασία, απλά μου είπαν ότι βγήκε το όνομά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παρελάσω μαζί με τους συμμαθητές μου», ενώ είχε αναφέρει ότι όλοι οι συμμαθητές του τού έδωσαν τα συγχαρητήριά τους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top