Γέμιζαν την αγορά με ποτά μπόμπες! Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπορίας ποτών

Συνελήφθησαν τρία άτομα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπορίας ποτών

Στην εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας ποτών, το οποίο τροφοδοτούσε μαγαζιά με φιάλες «τρίτων χωρών» που έφεραν επάνω τους ετικέτες γνωστών εταιρειών προχώρησε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο 45χρονους κι έναν 55χρονο, ενώ αναζητούνται τρία ακόμα άτομα μεταξύ των οποίων και τους δύο ιδιοκτήτες της εταιρείας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι εισήγαγαν παράνομα φιάλες αλκοολούχων ποτών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και από τρίτες χώρες, από τις οποίες αποκολλούσαν τις ταινίες ασφαλείας και τις ετικέτες εισαγωγέων – διανομέων των αντίστοιχων χωρών και στη θέση τους επικολλούσαν πλαστές ετικέτες εισαγωγέων – διανομέων της Ελλάδας και μετά τις διέθεταν στην αγορά.

Η ζημιά των δικαιούχων εταιρειών εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος εκτιμώνται σε πολλαπλάσια του παραπάνω ποσού. Στην έδρα της εταιρείας στον Κορυδαλλό βρέθηκαν στους υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους, μεγάλος αριθμός φιαλών οινοπνευματωδών ποτών, θερμικά πιστόλια, ειδικές ξύστρες, μπουκάλια αλκοολούχων λοσιόν για φαρμακευτική χρήση, σταγονομετρητές, καθώς και μία σακούλα που περιείχε αφαιρεθείσες ετικέτες και ταινίες ασφαλείας από τα παρανόμως εισαγόμενα οινοπνευματώδη ποτά.

Επίσης, στον χώρο βρέθηκαν αναποδογυρισμένες φιάλες ποτών σε ποτήρια γεμάτα με υγρό, προκειμένου να αποκολληθεί η ταινία ασφαλείας από το καπάκι της φιάλης, βουλγαρικής προέλευσης.

Περαιτέρω, μετέβη στον χώρο εκπρόσωπος των εταιρειών των αλκοολούχων ποτών, ο οποίος διαπίστωσε την πλαστότητα - παραποίηση των εμπορικών σημάτων των προϊόντων.

Κλιμάκιο επίσης ελεγκτών του ΙΚΑ διενήργησε έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν στην εταιρεία απασχολούντο ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.

Αναλυτικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 5.294 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών διαφόρων ετικετών
  • Εξοπλισμός παρασκευής, μίξης και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών
  • Χιλιάδες πλαστές ετικέτες
  • 3 ρολά με αυτοκόλλητα
  • 93 κούτες με ενδύματα, απομίμηση επώνυμων εταιρειών
  • Σημειώσεις πελατών και άλλα έγγραφα.

Επίσης στον χώρο βρέθηκε πλήθος μηχανημάτων ιατρικής χρήσης, η προέλευση των οποίων καθώς και η χρήση τους ερευνάται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, που τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος διέταξε την προσωρινή κράτησή τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top