Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά

«Στον Πειραιά δεν χωράνε οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής» έλεγε το σύνθημα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των νέων γραφείων της ΧΑ

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά, με τους φίλους της να πανηγυρίζουν. Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, στον αντίποδα, κάλεσε τον κόσμο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με κεντρικό σύνθημα «στον Πειραιά δεν χωράνε οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής».

«Σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να αποδείξουν ότι υπάρχουν ακόμα, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής καλούν σε "εγκαίνια" του χώρου που στεγάζει μέρος της εγκληματικής τους οργάνωσης στον Πειραιά, λίγες μέρες μάλιστα μετά από την πρόσφατη επίθεση τους σε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ. Δεν ανεχόμαστε την παρουσία των δολοφόνων ανάμεσα μας, στις γειτονιές που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, στις γειτονιές του Παύλου. Καλούμε τον κόσμο του Πειραιά και όχι μόνο, την Παρασκευή 20/10 στις 19:00 σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή, να σταθεί δίπλα μας και απέναντι τους για να φωνάξουμε όλοι μαζί ότι στην πόλη μας, όπως και στις άλλες πόλεις, δεν χωράνε οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής» έλεγε η ανακοίνωση – κάλεσμα της οικογένειας Φύσσα.

Αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, αλλά κι απλοί πολίτες, συμμετείχαν στη διαμαρτυρία χθες, Παρασκευή, το βράδυ, αναφέροντας ότι τα εγκαίνια των γραφείων της ΧΑ αποτελούν πρόκληση, τη στιγμή που επιθέσεις και ξυλοδαρμοί σε μετανάστες είναι, πλέον, καθημερινά φαινόμενα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις «έζωσαν» την περιοχή, για την αποφυγή επεισοδίων.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top