Συνέλαβαν τζιχαντιστή, μέλος του ISIS, στην Αλεξανδρούπολη – Ήθελε να ζητήσει άσυλο στη χώρα μας

Τον κατήγγειλε η γυναίκα του / Νέα ενημέρωση 17:07

Τζιχαντιστής ο οποίος ήθελε να ζητήσει άσυλο στη χώρα μας, συνελήφθη χθες στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alexpoli, ο 32χρονος εξτρεμιστής που ζούσε εδώ και ένα χρόνο στην Ελλάδα, είχε πάει στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να παρουσιαστεί στην υπηρεσία ασύλου της περιοχής.

Ο 32χρονος άνδρας έφθασε στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στη Λέρο, μέσω Τουρκίας τον Ιούνιο του 2016 μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.  Ακολούθως φιλοξενήθηκαν σε δομές για τους πρόσφυγες στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη. 

Πριν από λίγο καιρό η σύζυγός του τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία, υποστηρίζοντας ακόμη στην καταγγελία της ότι ο 30χρονος είχε πολεμήσει στο πλευρό του ISIS. 

Έτσι όταν πήγε να καταθέσει τα χαρτιά του για να ζητήσει άσυλο, συνελήφθη καθώς εκκρεμούσε η καταγγελία της συζύγου του.

Ο επικίνδυνος εξτρεμιστής ήρθε στην Ελλάδα από τη Συρία, όπου υπηρετούσε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Μετά τη σύλληψη του, παραδέχτηκε ότι είναι ενεργό στέλεχος του ISIS και πως ήθελε να μεταβεί στη Βόρεια Ευρώπη,  Σύμφωνα με πληροφορίες του alexpoli, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Μετά τη σύλληψή του στην Αλεξανδρούπολη και την ομολογία του, οι αρχές προχώρησαν σε έλεγχο σε σπίτι όπου διέμενε στην Αθήνα όπου και εντοπίστηκαν σημαντικά στοιχεία για τη δράση του στη Συρία που δείχνουν ότι μάλλον πρόκειται για επικίνδυνο άτομο. 

Επίσης, εξετάζονται οι επαφές του και οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχε. 

Ο 32χρονος κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Σε ανακοίνωση της, η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

Συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2017) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος υπήκοος Συρίας, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του.
Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν.
Ο 32χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top