Στο παραπάνω βίντεο 360°, πατώντας το δεξί βελάκι πάνω αριστερά, μπορείτε να δείτε τους πάγκους διαφόρων εταιρειών ουίσκυ και ρούμι στον εσωτερικό χώρο του Ζαππείου, καθώς και τους επισκέπτες του φεστιβάλ να δοκιμάζουν τα διάφορα αποστάγματα.
H Αθήνα γιόρτασε στο Ζάππειο το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 1 Οκτωβρίου το 2ο φεστιβάλ ρούμι, που είχε φέτος... «παρέα» και το ουίσκι.
Μια εκδήλωση με στόχο τη γνωριμία με αυτά τα δύο μεγάλα αποστάγματα αλλά και τη δοκιμή μερικών από τα πιο αξιόλογα προϊόντα που υπάρχουν στην ελληνική και διεθνή αγορά.
Το φετινό φεστιβάλ ουίσκυ-ρούμι τα είχε όλα: σεμινάρια, συγκριτικές γευσιγνωσίες και συζητήσεις με βάση την ιστορία, την παραγωγή και πορεία των αποσταγμάτων, από γνωστούς επαγγελματίες της βιομηχανίας, όπως ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, ο νικητής του ελληνικού τελικού του διαγωνισμού Angostura Rum Global Cocktail Challenge.
Όπως είπε στο star.gr ο υπεύθυνος διοργάνωσης, κος Γιώργος Κουβέλης: «Tο συγκεκριμένο φεστιβάλ γίνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με ιδιωτική πρωτοβουλία και απευθύνεται κυρίως σε εκλεκτό κοινό, επαγγελματίες αλλά και καταναλωτές που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν τον κόσμο των αποσταγμάτων».
Άλλωστε, το ρούμι την τελευταία δεκαετία βρίσκεται ίσως στην καλύτερη εποχή της σύγχρονης ιστορίας του. Οι μεγάλες εταιρίες εμπλουτίζουν συνεχώς την συλλογή τους, λανσάροντας νέα special edition και όχι μόνο προϊόντα.
Το ουίσκι από την άλλη, θεωρείται από πολλούς και όχι άδικα, ο «βασιλιάς των αποσταγμάτων». Είναι ένα προϊόν που διέπεται, ίσως από την πιο αυστηρή νομοθεσία όσον αφορά τη διαδικασία παραγωγής του.
Πλέον συναντώνται φανταστικά ουίσκι όχι μόνο σε Σκωτία, Ιρλανδία, και Αμερική -χώρες με την μεγαλύτερη παράδοση στην παραγωγή του- αλλά και σε Ασιατικές χώρες όπως Ιαπωνία και Ταϊβάν.
Το κοινό είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει αυτές τις μοναδικές μάρκες από όλο τον κόσμο σε ένα κλίμα γιορτής.
Σοφία Γαλάνη
s.galani@star.gr
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.