Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του δεξαμενόπλοιου Λασσαία

Το πλοίο συμμετείχε στην απάντληση καυσίμων από το ναυάγιο του Αγία Ζώνη II

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του δεξαμενόπλοιου Λασσαία, οι οποίοι κατηγορούνται για λαθρεμπορία πετρελαιοειδών. Το πλοίο συμμετείχε στην απάντληση καυσίμων από το ναυάγιο του Αγία Ζώνη II και σε έλεγχο του λιμενικού, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εντοπίστηκε ποσότητα εκατό τόνων πετρελαιοειδών χωρίς τα νόμιμα παραστατικά.

Τα αποτελέσματα του Xημείου του Kράτους θα αναμένει το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Πειραιά, προκειμένου να προχωρήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης για ενδεχόμενη λαθρεμπορία από το δεξαμενόπλοιο Λασσαία. Καπετάνιος και πρώτος μηχανικός θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο στις 28 του Σεπτέμβρη. Η υπεράσπιση κάνει λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη ρύπανση του Σαρωνικού.

Ο δικηγόρος κ. Πέτρος Μαντούβαλος, σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι πάει να γίνει συγκάλυψη, απάντησε: «Αίσχος πάει να γίνει. Αίσχος, όχι συγκάλυψη. Τι έχει γίνει, κοιτάξτε, ξέρετε τι βρέθηκε; Έστειλαν μια δικογραφία χωρίς δείγμα, χωρίς ίχνος στοιχείων και τώρα τους λένε πηγαίνετε να πάρετε το πλοίο».

Η δικηγόρος κ. Αναστασία Τσατραφυλλιά, τονίζει ότι «υπάρχει ένα κατηγορητήριο το οποίο είναι εντελώς αόριστο, έωλο, μιλάει για ποσότητες αόριστες και μάλιστα με τους ίδιους τους λιμενικούς στις καταθέσεις τους, οι οποίοι αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό είναι θαλασσινό νερό».

Πέρα από τα αποτελέσματα του Χημείου που καθυστερούν, μπάχαλο επικράτησε και με την κλήση των μαρτύρων κατηγορητηρίου από το λιμενικό και τις τελωνειακές αρχές. Ενώ η δίκη επρόκειτο να αρχίσει χτες, Πέμπτη, ο μάρτυρας της τελωνειακής υπηρεσίας κλήθηκε μόλις σήμερα το μεσημέρι και επειδή κατέθετε σε άλλο δικαστήριο τελικά στάλθηκε στο αυτόφωρο άλλος υπάλληλος, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top