Πήγασος: Το νέο «υπερόπλο» της Πολεμικής Αεροπορίας - Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star

Ξετρυπώνει και τον παραμικρό εισβολέα στο Αιγαίο

Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, το Star παρουσιάζει το νέο "αόρατο όπλο" της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Πρόκειται για το μη επανδρωμένο αεροσκάφος "ΠΗΓΑΣΟΣ 2", που είναι κατασκευασμένο από ελληνικά χέρια και μπορεί να στείλει εικόνα σε πραγματικό χρόνο, ακόμα και από το πιο απομακρυσμένο σημείο του Αιγαίου.

Ο «Πήγασος 2» δεν έχει πιλότο, ούτε βλήματα, έχει όμως ένα υπερόπλο: Την εξελιγμένη κάμερά του που μπορεί να «ξετρυπώσει» κάθε απρόσκλητο εισβολέα στο Αιγαίo. Αυτό το σύγχρονο "drone" της Πολεμικής Αεροπορίας δίνει την εικόνα που βλέπει, σε πραγματικό χρόνο, στα Κέντρα Επιχειρήσεων.

Ο Αντισμήναρχος και Διοικητής Μοίρας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών μίλησε στο δημοσιογράφο Κώστα Συμεωνίδη για το νέο αυτό αόρατο μάτι της πολεμικής μας αεροπορίας:«Μπορεί στα 8 μίλια να αποκαλύψει τι πλοίο είναι. Για την εθνικότητα θα πρέπει να πάει λίγο πιο κοντά και να πάρει το νούμερο του πλοίου».

«Το απογειώνει ένας εξωτερικός χειριστής, το φτάνει μέχρι ένα ύψος και μετά αναλαμβάνει ένας εσωτερικός χειριστής. Τα αεροσκάφη κατασκευάζονται στην Ελλάδα, η άτρακτος, οι πτέρυγες, κ.λ.π., εκτός από τον κινητήρα και τα ηλεκτρονικά του που είναι από το Ισραήλ».

Ο "Πήγασος" έχει εμβέλεια 100 ν.μ. και μπορεί να φτάσει σε ύψος 10-12.000 ποδών και να πετάει περισσότερες από πεντέμισι ώρες.

Η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει σήμερα 3 μη επανδρωμένα αεροσκάφη «ΠΗΓΑΣΟΣ» και περιμένει να παραλάβει άλλα δύο. Εδώ και ένα μήνα περίπου, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έφυγαν από την αεροπορική βάση του Ακτίου όπου ανήκαν και πλέον επιχειρούν από την 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top