Καίγεται η Αχαΐα! Αντιμέτωποι με μια πύρινη κόλαση οι πυροσβέστες

Εκκενώθηκαν χωριά, σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν το βράδυ της Δευτέρας οι πυροσβέστες στην Αχαΐα, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα και απείλησε τα χωριά Άρλα και Σανταμέρι.

Η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη, όμως κατά τη διάρκεια της νύχτας η κατάσταση βελτιώθηκε, ενώ με το πρώτο φως της μέρες απογειώθηκαν τα πρώτα αεροσκάφη που ξεκίνησαν τις εναέριες ρίψεις νερού, με τους υπεύθυνους να ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Όπως μετέδωσε το star.gr, οι φλόγες απείλησαν τα πρώτα σπίτια στο χωριό Άρλα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να το εκκενώσουν, ωστόσο η αλλαγή της κατεύθυνσης του ανέμου και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών έφεραν αποτέλεσμα και σώθηκε το χωριό.

Στο σημείο επιχειρούν από χθες 32 οχήματα της πυροσβεστικής με 62 άνδρες, 42 άτομα πεζοπόρο τμήμα και μέχρι να νυχτώσει επιχειρούσαν δύο ελικόπτερα κι ένα καναντέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης κινδύνεψαν εθελοντές δασοπυροσβέστες, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία στην Κάτω Αχαΐα και στα Ζησιμαίικα. 

Πηγή φωτό, βίντεο: tempo24

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top