Πύρινος εφιάλτης στην Αχαΐα! Εκκενώνονται χωριά - Σε απόγνωση οι κάτοικοι (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν δεκάδες πυροσβέστες

Δύσκολη προβλέπεται η νύχτα για τους δεκάδες πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες στην δυτική Αχαΐα, όπου ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας φωτιά σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Σαντομέρι. Αργά το βράδυ η κατάσταση χειροτέρεψε, καθώς νέο πύρινο μέτωπο απειλεί την περιοχή και  κατευθύνεται προς το Τζάιλο και τα Ζησιμαίικα. Εκκενώνονται τα σπίτια που είναι κοντά στο πύρινο μέτωπο, ενώ μαμάδες φωνάζουν πανικόβλητες τα παιδιά τους. 

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΗ 

Στην περιοχή που καίγεται επιχειρούν περισσότεροι από 60 πυροσβέστες με 31 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα 23 ατόμων. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.Επίσης, στην περιοχή βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη απόψε στη δυτική Αχαΐα και δυστυχώς λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η νύχτα προβλέπεται να είναι δύσκολη».

ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΡΛΑ 

Νωρίτερα, είχαν κινδυνεύσει τα χωριά Άρλα και Σανταμέρι, στα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.  Η φωτιά στα Άρλα έφτασε πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια, ωστόσο η αλλαγή της διεύθυνσης του ανέμου οδήγησε τις φλόγες στην αντίθετη κατεύθυνση και έτσι απεφεύχθησαν τα χειρότερα για το χωριό. 

Λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ της Δευτέρας, οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της Άρλας μεταφέρθηκαν στα Ζησιμαίικα με λεωφορείο, ενώ ένα άτομο με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο.

ΚΙΝΔΥΝΕΨΑΝ ΜΟΝΑΧΕΣ  - ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙ 

Νωρίτερα, οι φλόγες πλησίασαν και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης, αλλά οι μοναχές αρνήθηκαν αρχικά να το εγκαταλείψουν. Τελικά, αστυνομικοί πήραν μετά από ώρα τις μοναχές από τη μονή και τις μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

Νωρίτερα, στις φλόγες φαίνεται ότι τυλίχθηκαν σπίτια στο Ελαιοχώρι. Επικράτησε  πανικός στο χωριό. Η Αστυνομία απομάκρυνε τους κατοίκους του χωριού προς την πλατεία. Οικογένειες με μικρά παιδιά εγκατέλειψαν το χωριό! 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top