Η απόφαση της Eldorado Gold διχάζει εργαζομένους, κατοίκους και ακαδημαϊκούς

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του Star

"Μουδιασμένοι" άκουσαν την είδηση για την αναστολή των επενδύσεων της Eldorado Gold οι εργαζόμενοι της εταιρίας. Αντίθετα, οι κάτοικοι της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, την άκουσαν ανακουφισμένοι. Διχασμένοι όμως εμφανίστηκαν και οι ακαδημαϊκοί.  

Δείτε επίσης: Το τελεσίγραφο της Eldorado Gold στην κυβέρνηση

Δείτε επίσης: ΣΕΒ για την απόφαση της Eldorado και την οικονομία: Χρειάζονται έργα και όχι λόγια

Δείτε επίσης:Απίστευτη δήλωση Καρανίκα για Eldorado: Στα τσακίδια και να μη στεριώσεις πουθενά!

«Η επιχείρηση αυτή θα καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις πολύτιμων δασικών οικοσυστημάτων και θα κάνει ζημιά στους υδατικούς πόρους της περιοχής. Η υπόγεια εξόρυξη μικρής κλίμακας, η οποία επιχειρείται σήμερα, θα πρέπει να συνεχιστεί μειούμενη, θεραπεύοντας παράλληλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα που ήδη υπάρχουν», δήλωσε στο Star, ο δασολόγος, Ζάγκας Θεοχάρης.

«Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων την οποία επέβαλε η εταιρία, τα έχει προβλέψει όλα αυτά. Αν υπήρχαν αυτά τα προβλήματα, δεν θα εγκρινόταν η μελέτη. Βέβαια…υπάρχει και αρσενικό σε ορισμένα από τα κοιτάσματα αυτά.. ναι.. αλλά υπάρχει μέθοδος, η οποία το αδρανοποιεί», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής γεωλογίας πρώην διευθυντής ΙΓΜΕ, Κώστας Παπαβασιλείου.

Αν μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου δεν έχουν εκδοθεί οι άδειες, η επιχείρηση θα μπει σε καθεστώς συντήρησης κάτι που σημαίνει απολύσεις εργαζομένων. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top