Έτοιμη η Πνύκα να υποδεχτεί τον Μακρόν - Το αίτημα του Γάλλου Προέδρου

Η Μπριζίτ θα κάθεται σε μία από τις θέσεις της πρώτης σειράς

Πυρετωδώς εργάζεται από χθες, Τρίτη, το συνεργείο που διαμορφώνει τον χώρο στον λόφο της Πνύκας, για να είναι όλα έτοιμα αύριο, Πέμπτη, το απόγευμα για την ομιλία του Γάλλου Προέδρου. Η σύζυγός του, Μπριζίτ, θα κάθεται σε μία από τις θέσεις της πρώτης σειράς, ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν είχε μόνο μία επιθυμία.

Η εξέδρα είναι σχεδόν έτοιμη, τα ελαιόδεντρα στήνονται και τα φώτα επίσης... Οι μαύρες καρέκλες για τους 200 καθήμενους έχουν στηθεί, ενώ μπροστά θα παρακολουθούν όρθιοι, περίπου 400 άτομα, την ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν, αύριο, Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στον λόφο της Πνύκας.

Ο διευθυντής παραγωγής της ομιλίας του Προέδρου της Γαλλίας, κ. Ρένος Παπαπάσχος, αναφέρει ότι «έχουμε ξεκινήσει από χθες για να μπορέσουμε να στήσουμε τον χώρο για τους καθήμενους και τους ορθίους, για όσους θα έρθουν αύριο να παρακολουθήσουν την ομιλία, με σεβασμό προς το περιβάλλον».

Ο Γάλλος πρόεδρος θα ανέβει στην εξέδρα που θα δείτε στο βίντεο, για να δώσει ομιλία στην Πνύκα, ώστε να έχει ως φόντο την Ακρόπολη. Σε μια από τις μπροστινές σειρές της εξέδρας θα κάθεται η σύζυγός του, Μπριζίτ. Μία και μοναδική απαίτηση είχε ο Γάλλος Πρόεδρος: να είναι πολύ κοντά με το κοινό.

«Το μοναδικό που ζήτησαν οι Γάλλοι ήταν ένα, να έχουν κόσμο κοντά τους. Αυτό ήταν το ζητούμενο και αυτό πήραν» προσθέτει ο κ. Παπαπάσχος.

Οι αρχικές σκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων ήταν ο Εμανουέλ Μακρόν να ταξιδέψει μόνος του. Ήταν, όμως, μεγάλη η επιθυμία της Μπριζίτ να συνοδεύσει τον άντρα της στη χώρα μας, καθώς λατρεύει την Ελλάδα κι έχει διαβάσει πολλά για την αρχαία ελληνική ιστορία.

Αύριο, το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας θα έρθει στη χώρα μας στη 1 το μεσημέρι. Η Μπριζίτ Μακρόν θα συνοδεύσει τον σύζυγό της στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου ο Γάλλος Πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι, ενώ μαζί θα επισκεφθούν τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα ακολουθήσει, όμως, και ένα δικό της, παράλληλο πρόγραμμα, από αυτό του συζύγου της. Νωρίς το απόγευμα θα επισκεφθεί με την σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Σίσσυ Παυλοπούλου, το Βυζαντινό Μουσείο, ενώ με την Μπέττυ Μπαζιάνα θα πάει στην Ακρόπολη και στο Μουσείο της Ακρόπολης. Επιθυμία της ίδιας είναι να δει από κοντά το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Πληροφορίες θέλουν το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας να πέρασε ένα μέρος των διακοπών τους στην Πάρο. Μέσα στον Ιούλιο επισκέφθηκαν το κοσμοπολίτικο νησί και έμειναν σε σπίτι φίλου τους για πέντε ημέρες. Επιθυμία και των δύο ήταν να μην τους αντιληφθεί κανείς.

Αύριο στις 9 το βράδυ η Μπριζίτ Μακρόν θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο της προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Εκεί, θα βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τη Σίσσυ Παυλοπούλου, τη Μπέττυ Μπαζιάνα, την Αγγελική Βούτση και τη Μαρέβα Μητσοτάκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top