Ποια Ίμπιζα; Οι νέοι προτιμούν Κω και Ζάκυνθο!

Τα νησιά αυτά είναι από τα δημοφιλέστερα «καυτά» σημεία νυχτερινής διασκέδασης στην Ευρώπη - Πρώτη Ανάρτηση 06-09-2017 09:00

Η φήμη της Ίμπιζα ως του απόλυτου νεανικού προορισμού διασκέδασης στην Ευρώπη φαίνεται ότι ξεφτίζει, καθώς προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες μεγαλύτερης ηλικίας. Αντίθετα η Κως και η Ζάκυνθος κερδίζουν έδαφος στους νεαρούς με μικρό budget και ενδιαφέρον για τη νυχτερινή διασκέδαση.

Σύμφωνα με έρευνα της Thomas Cook στις κρατήσεις για Ίμπιζα της τελευταίας 5ετίας, μεγαλύτερης ηλικίας ταξιδιώτες, άνω των 30 ετών, έχουν αντικαταστήσει νεαρότερους άλλων εποχών. Μία στις 6 κρατήσεις την τελευταία 5ετία, έχει αντικατασταθεί από ταξιδιώτες ηλικίας 30-39 ετών. Επιπλέον, καταγράφεται αύξηση 6% στις οικογενειακές διακοπές.

Οι έντονοι ρυθμοί διασκέδασης της δεκαετίας του 90’ έχουν δώσει τη θέση τους σε πιο χαλαρούς, ώστε να ταιριάζουν στις μεγαλύτερες ηλικίες που επισκέπτονται πλέον την Ιμπιζα, επισημαίνει ο Tony Hopkins της Thomas Cook στη βρετανική εφημερίδα The Sun.

Aντίθετα, έδαφος κερδίζουν Κως και Ζάκυνθος, με τις κρατήσεις των βρετανών ηλικίας 25 ετών να έχουν διπλασιασθεί και των άνω των 50 ετών να μειώνονται.

Έτσι, η Καρδάμαινα της Κω και ο Λαγανάς της Ζακύνθου συγκαταλέγονται αυτή τη στιγμή, στα δημοφιλέστερα «καυτά» σημεία νυχτερινής διασκέδασης στην Ευρώπη, με προσιτές τιμές.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top