Mε China Town μοιάζει η Θεσσαλονίκη! Απόβαση Κινέζων για... μπουγάτσα και ΔΕΘ

Σφύζει από ζωή, επισκέπτες και εκθέτες η πόλη – Ανοιχτά τα μαγαζιά και τις Κυριακές

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα ως την έναρξη της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), το ερχόμενο Σάββατο, η πόλη μοιάζει με China Town, καθώς η φετινή τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης είναι η Κίνα.

Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης γέμισαν .... 5.000  κόκκινα φαναράκια! Γερανοί και προσωπικό του δήμου, έχουν ...ακροβολιστεί παντού, προκειμένου να δώσουν στην συμπρωτεύουσα άρωμα από τη χώρα των... Δράκων. Μάλιστα, εξαιτίας της αυξημένης επισκεψιμότητας της πόλης, λόγω της Διεθνούς Έκθεσης, ο εμπορικός σύλλογος, αποφάσισε τα μαγαζιά να παραμείνουν ανοιχτά και τις επόμενες δύο Κυριακές.  

Στη φετινή ΔΕΘ συμμετέχουν 1.500 επιχειρήσεις έναντι 1.015, που συμμετείχαν πέρυσι. Η Κϊνα, ως τιμώμενη χώρα θα παρουσιάσει 150 εταιρίες από σημαντικούς εμπορικούς κλάδους της κινεζικής οικονομίας και επιπλέον 23 εταιρίες υψηλής τεχνολογίας από την περιοχή της Σαγκάης.

Η 82η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με τον αριθμό των εκθεσιακών συμμετοχών της αυξημένο κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, φαίνεται πως την καθιστά, τη μεγαλύτερη της τελευταίας 10ετίας. Με την Κίνα... τιμώμενη χώρα, η πόλη έχει μπει για τα καλά στο χάρτη του Δρόμου του Μεταξιού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top