Αυτοψία του Star σε άτυπα τζαμιά στην Αθήνα - «Λέμε Αλλάχου Ακμπάρ, αλλά δεν είμαστε τρομοκράτες»¨

Εντατικοποιεί τις έρευνες η ελληνική αστυνομία μετά το χτύπημα στη Βαρκελώνη

Δεν είμαστε τρομοκράτες, αλλά φιλήσυχοι άνθρωποι που καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές ενέργειες. Αυτό υποστήριξαν στην κάμερα του Star μουσουλμάνοι που την Κυριακή προσεύχονταν σε άτυπα τζαμιά στο κέντρο της Αθήνας. 

Όπως μπορείτε να δείτε στην αυτοψία του Star, οι  μουσουλμάνοι έχουν φτιάξει τζαμί ακόμη και σε ταράτσα κτιρίου. Η ταράτσα έχει στρωθεί με χαλί, και υπάρχει ειδικός χώρος για τον ιμάμη με μικροφωνικές εγκαταστάσεις. Για την βροχή υπάρχει στο ταβάνι μια ξύλινη κατασκευή με νάιλον, ενώ περιμετρικά για τα αδιάκριτα βλέμματα έχει τοποθετηθεί ένα πράσινο ειδικό προστατευτικό, όπως είναι αυτό που χρησιμοποιούν για τις εργασίες σε πολυκατοικίες.

Για τους μουσουλμάνους που προσεύχονται σε τζαμί στο κέντρο της Αθήνας η φράση «Αλλαχού Ακμπάρ» δεν παραπέμπει σε τρομοκρατική ενέργεια. Γι’ αυτούς σημαίνει ότι «ο Θεός είναι μεγάλος» και καταδικάζουν όσους σκοτώνουν, όπως λένε, δήθεν στο όνομα του Θεού.

Στα άτυπα τζαμιά καθημερινά προσεύχονται εκατοντάδες μουσουλμάνοι στους οποίους ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους διδάσκουν ιμάμηδες που έρχονται από μουσουλμανικές χώρες.

Όπως λένε οι ίδιοι, τα κηρύγματα δεν είναι κηρύγματα μίσους αλλά αγάπης, την στιγμή που οι ίδιοι καταδικάζουν τους φανατικούς και όσους σκοτώνουν με πρόσχημα την θρησκεία τους.

Άτυπο τζαμί που λειτούργει ως βιβλιοθήκη ή ως χώρος συνάθροισης υπάρχει και στο Νέο Κόσμο. Σε αύτη την περίπτωση έχει στεγαστεί σε υπόγειο γκαράζ πολυκατοικίας.

Η αστυνομία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εντατικοποιήσει τις έρευνες και σε τζαμιά, ενώ είναι καθημερινοί οι έλεγχοι σε τουριστικούς και αρχαιολογικούς χώρους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top