Πυροσβεστικό ελικόπτερο εντόπισε 2 εμπρηστές στη Ζάκυνθο!

Ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους- Πρώτη Ανάρτηση 27-08-2017 15:25

Πυροσβεστικό ελικόπτερο εντόπισε 2 εμπρηστές στη Ζάκυνθο!

Ένα ελικόπτερο, κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο, δυτικά των Μαριών, εντόπισε δυο άτομα, με μηχανάκια, σε έκταση που δεν είχε ακόμα φτάσει η φωτιά. Πρόκειται για εμπρηστές, που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε δασική έκταση.

Συναγερμός, φυσικά, σήμανε αμέσως και η αστυνομία ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και οι έρευνες συνεχίζονται.

Πύρινη κόλαση

Οι άνεμοι στη Ζάκυνθο συνεχίζουν να πνέουν, έχουν, όμως, κοπάσει λίγο, διευκολύνοντας τη μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες. Όλοι ελπίζουν να μη δημιουργηθούν νέα μέτωπα φωτιάς, καθώς θα προκληθεί αναγκαστικά διασπορά δυνάμεων κι εξοπλισμού, μειώνοντας την αποτελεσματικότητα.

Ήδη τα μέτωπα είναι 3 από τις αναζωπυρώσεις: κοντά στο χωριό Μαριές, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και στην πιο γνωστή περιοχή του νησιού παγκοσμίως, το Ναυάγιο.

Φωτογραφία-μαχαίρι στην καρδιά

Το πλήρωμα ενός Σινούκ που επιχειρεί στο νησί φωτογράφησε το ξακουστό Ναυάγιο της Ζακύνθου, που επισκέπτονται τουρίστες από όλον τον κόσμο, ενώ έχει κάνει ήδη ανεφοδιασμό στον ειδικό σάκο-κουβά που φέρει στο κάτω τμήμα του. Με την πρώτη, γρήγορη ματιά, θα νόμιζε κανείς οτι πρόκειται για μια φωτό από drone και πως o κάδος του ΣΙΝΟΥΚ είναι… ομπέλα θαλάσσης. 

Η φωτογραφία έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top