Πανικός στην Ζάκυνθο! Κάηκαν καταστήματα-Οι φλόγες έφτασαν και στο Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Απογοητευμένος ο δήμαρχος του νησιού - Φωτιές και σε άλλες περιοχές της χώρας - Πρώτη ανάρτηση: 26-08-2017 18:02

Στις φλόγες έχει παραδοθεί και πάλι η Ζάκυνθος. Η πυρκαγιά απείλησε το χωριό «Αναφωνήτρια» με τους κατοίκους και τις αρχές να προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν. Οι φλόγες πλησίασαν τα σπίτια και οι ιδιοκτήτες τους με λάστιχα στα χέρια προσπαθούν να προστατέψουν τις περιουσίες τους.  

Τραγική εικόνα αποτελεί το γεγονός πως οι φλόγες έχουν «αγκαλιάσει» το μοναστήρι της Αναφωνήτριας, εκεί όπου ο Άγιος Διονύσιος ασκήτεψε και συγχώρεσε το φονιά του αδελφού του.

O δήμαρχος του νησιού Παύλος Κολοκοτσάς δήλωσε στο Star την απογοήτευση του καθώς ισχυρίζεται ότι και αυτή η πυρκαγιά δεν είναι τυχαία ...Όπως είπε ο ίδιος ένα από τα ωραιότερα δάση του νησιού έχει παραδοθεί στις φλόγες. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και οι κάτοικοι είναι σε απελπισία. Η εικόνα από ψηλά είναι αποκαρδιωτική.

Οι αρχές έχουν  έτοιμο σχέδιο εκκένωσης του χωριού, ενώ κάηκαν και καταστήματα που βρίσκονται στην άκρη του χωριού . Οι πυροσβεστικές δυνάμεις  στο νησί έχουν να αντιμετωπίσουν άλλα δυο μέτωπα.

Επικρατεί στην κυριολεξία ένας πανικός με ανθρώπους που έχουν χάσει το βιος τους και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Υπάρχουν αναφορές πως ένα μέτωπο της φωτιάς η οποία έχει ανοίξει κινείται προς την περιοχή του Ναυαγίου. 

Οι ισχυροί άνεμοι δεν βοηθούν στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας, ενώ μόλις μέσα σε ένα 24ωρο εκδηλώθηκαν 52 πυρκαγιές σε ολόκληρη την Ελλάδα

Στα Ιωάννινα λόγω πυρκαγιάς απειλήθηκε το χωριό Ασβεστοχώρι. Η φωτιά... καίει δασική έκταση και στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 10 πυροσβεστικά οχήματα με 26 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος έκαναν  ρίψεις δύο καναντέρ. 

Στις φλόγες τυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής η περιοχή της Καρύταινας. Η φωτιά ξεκίνησε λίγα μέτρα πάνω από τον Λούσιο ποταμό  σε απόκρημνο σημείο, ανάμεσα στον Λούσιο και την Καρύταινα. 

Οι αρχές συνέλαβαν στη Σαλαμίνα έναν άνδρα για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή .

ΒΙΝΤΕΟ -ΦΩΤΟ IMERAZANTE.GR 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top