Βάσεις 2017: Τέλος στην αγωνία- Μεγάλη άνοδος στα τμήματα Χημείας- Πτώση στις οικονομικές σχολές

Οι ιατρικές σχολές κρατήθηκαν στο ύψος τους

Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής μπήκε τέλος στην αγωνία των υποψηφίων που έδωσαν αγώνα για να κερδίσουν μια θέση στα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας. Οι βάσεις εισαγωγής δείχνουν πως παρά την οικονομική κρίση  και την αβεβαιότητα οι παραδοσιακά περιζήτητες  σχολές ήταν πρώτες στις προτιμήσεις των νέων.

Όνειρα για ένα νέο ξεκίνημα κάνουν όσοι κατάφεραν να ανοίξουν μια πόρτα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά την ανακοίνωση των  βάσεων.

«Πέρασα Φιλολογία Πάτρας. Είναι ένα όνειρο που είχα, ήταν η πρώτη μου επιλογή»

«Από τη Β’ λυκείου διάβαζα αρκετά. Ήταν πολύ δύσκολος δρόμος, θέλει πρόγραμμα και ιεράρχηση στόχων»

Φέτος οι οικονομικές σχολές κατρακύλησαν και έπεσαν περισσότερο από 1.300 μόρια εξαιτίας της δυσκολίας των μαθηματικών κατεύθυνσης.

Αντίθετα πολύ μεγάλη άνοδο είχαμε στα τμήματα Χημείας, όπου για πρώτη φορά φέτος μπήκαν και στο πεδίο των επιστημών Υγείας.

Για παράδειγμα το τμήμα Χημείας Ηρακλείου έχει άνοδο 2.154 μόρια.

Μεγάλη άνοδο είχαμε και στα παιδαγωγικά που προτιμήθηκαν από τους υποψήφιους της θεωρητικής κατεύθυνσης ως μια καλή διέξοδος για επαγγελματική αποκατάσταση. Η άνοδος τους έφτασε τα 1.250 μόρια.

Οι ιατρικές σχολές κρατήθηκαν στο ύψος τους.

Μικρές αυξομειώσεις είχαν οι νομικές σχολές, ενώ πτώση έως και 700 μόρια είχαν οι πολυτεχνικές και οι φυσικομαθηματικές έως και 700 μόρια.

Από τα στατικά στοιχεία των βάσεων προκύπτει πως φέτος:

-Πρωτιά στη μείωση μορίων είχε η Γαλλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης που έπεσε 5.104 μόρια

-Φέτος την συνολικά χειρότερη βαθμολογία είχε υποψήφιος ή υποψήφια που εισήχθη με 2,9 στη Σχολή Διοίκηση επιχειρήσεων στη Λευκάδα.

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι Βάσεις των Σχολών 2017- Δείτε σε ποια σχολή περάσατε!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top