Νέος πύρινος εφιάλτης στην Κορινθία! Σε εξέλιξη φωτιά στο Σοφικό

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο - Πρώτη ανάρτηση: 22-08-2017 18:35

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης με τις πυρκαγιές στη χώρα μας. Μπορεί χθες Δευτέρα η βροχή να αποδείχθηκε σωτήρια για το Ρυτό Κορινθίας, ωστόσο σήμερα σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δύσβατη, δασώδη περιοχή, στο Σοφικό, όπου έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθώντας να σβήσουν τις φλόγες και να αποτρέψουν αναζωπυρώσεις. 

 

 

 

Δείτε επίσης: Στις φλόγες τυλίχθηκε το πευκοδάσος του Ρυτού Κορινθίας- Εγκλωβίστηκαν πυροσβέστες!

Δείτε επίσης: Μεγάλη πυρκαγιά στο Ρυτό Κορινθίας! Εκκενώθηκε κατασκήνωση-Το Star στο σημείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο Canadair και δύο ελικόπτερα ενισχύουν τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων που επιχειρούν με 30 οχήματα, 90 πυροσβέστες και 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Στην κατάσβεση μετέχουν εθελοντικές ομάδες, όπως επίσης υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα που έχουν διατεθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας Καλλίρης στο Korinthostv.gr, η πυρκαγιά είναι μεγάλη και καίει σε δασώδη δύσβατη περιοχή κοντά στην Άνω Αλμυρή.

Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία απήυθυνε έκκληση για τον περιορισμό των μετακινήσεων στο δρόμο της Επιδαύρου εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς, προκειμένου να διευκολυνθεί η πυροσβεστική.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι οι άνεμοι τις τελευταίες ώρες έχουν κοπάσει, ενώ νωρίτερα έβρεξε για λίγο, χωρίς ωστόσο να περιοριστεί ιδιαίτερα η έκταση της πυρκαγιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top