Μεγάλη φωτιά στη Ζαχάρω Ηλείας-Εκκενώθηκε οικισμός στα Ροδινά

Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στην περιοχή/ Πρώτη ανάρτηση: 20-08-2017 15:36

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Ροδινά Ζαχάρως. Η φωτιά μαίνεται σε έκταση με πεύκα και ελιές στην περιοχή Ροδινά, η οποία είχε αναδασωθεί μετά τις φωτιές του 2007.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη, ενώ στο σημείο επιχειρούν:

  • 11 οχήματα
  • 22 πυροσβέστες
  • 6 πετζετέλ
  • 1 καναντέρ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive ένα πυροσβεστικό όχημα εγκλωβίστηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Το προσωπικό είναι καλά στην υγεία του και γίνεται προσπάθεια από αέρος για την κατάσβεση στο σημείο.

ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΡΟΔΙΝΑ

Η φωτιά έχει προσεγγίσει και απειλεί τον οικισμό Κοστομερά. Οπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ζητήθηκε η εκκένωση του οικισμού, καθώς οι φλόγες βρίσκονται πολύ κοντά στην κατοικημένη περιοχή.

Παράλληλα η Πυροσβεστική ενίσχυσε τις δυνάμεις της καθώς αυτήν την ώρα επιχειρούν από αέρος, 3 CANADAIR, 5 PZL και 1 ελικόπτερο. Η φωτιά κινείται με κατεύθυνση τον άξονα Κοστομερά-Μίνθη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να ανακόψουν εκεί την πορεία της.

Νεότερες πληροφορίες, αναφέρουν πάντως πως πέρασε ο κίνδυνος για το χωριό Ροδινά και η πυρκαγιά αυτήν την ώρα μαίνεται σε δύσβατη περιοχή μέσα σε χαράδρα.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η φωτιά κατεύθυνθηκε απειλητικά προς τα Ροδινά, με αποτέλεσμα ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος να ζητήσει την εκκένωση του οικισμού.Τελικώς, όμως, το μέτωπο άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τη χαράδρα.

Αυτή τη στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια να οριοθετηθεί η πυρκαγιά, αλλά, προς το παρόν, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top