Nύχτα αγωνίας για τους κατοίκους στην ανατολική Αττική: Τεράστιο το μέτωπο της φωτιάς-Το βλέμμα στην εθνική οδό

Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Πολυδένδρι και Κάλαμο (φωτο, video)

Για τρίτη ημέρα συνεχίζει η πύρινη λαίλαπα να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της. Η ανατολική Αττική έχει παραδοθεί στο έλεος της φωτιάς, η οποία αλλάζει συνεχώς «διαθέσεις» και λόγω των ισχυρών ανέμων γίνεται ανεξέλεγκτη, απειλώντας κάθε φορά και διαφορετική περιοχή.

Ωστόσο το βλέμμα των πυροσβεστών είναι στραμμένο στην εθνική οδό, καθώς ο υπέρτατος στόχος είναι η φωτιά να μην περάσει τον δρόμο και κατευθυνθεί προς Πάρνηθα.

Και το αποψινό βράδυ πάντως, αναμένεται να είναι δύσκολο στην περιοχή της ανατολικής Αττικής.

ΑΠΕΙΛΕΙ ΣΠΙΤΙΑ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ

Η κατάσταση δυστυχώς όσο περνά η ώρα γίνεται και χειρότερη. Τα πάντα έχουν καεί, ενώ τα ελικόπτερα έκαναν συνεχώς ρίψεις νερού για να προλάβουν τη νύχτα.

Λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ, κάτοικοι του Πολυδενδρίου συγκεντρώθηκαν σε γήπεδο της περιοχής για λόγους ασφαλείας.

Η κινητοποίηση στην περιοχή είναι τεράστια, ενώ η κατάσταση θυμίζει πολεμικό τοπίο.

Παρατεταγμένα υπάρχουν πολλά πυροσβεστικά οχήματα κατά μήκος του χωματόδρομου, ώστε να «κρατήσουν» την φωτιά, να μην περάσει τον χωματόδρομο, φτάσει το γήπεδο και κατέβει προς τις κατοικίες.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΠΡΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣΑ-ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 15 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

Υπάρχει πάντα η ανησυχία των πυροσβεστών ότι η φωτιά μπορεί να περάσει την εθνική οδό και να κατευθυνθεί προς την Πάρνηθα.

Ο παράδρομος της εθνικής στο σημείο αυτό είναι κλειστός και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Στην ουσία έχει μετατραπεί σε βάση προς τα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία ανά ένα μπαίνουν μέσα στο μέτωπο της φωτιάς προς το Πολυδένδρι και επιστρέφουν για να περιφρουρήσουν το σημείο της εθνικής οδού.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης, η φωτιά πέρασε «ξυστά» από την ιστορική μονή της Χρυσοπηγής.

Η μονή εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας και τελευταία στιγμή ο άνεμος άλλαξε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς «στέλνοντας» την προς Πολυδένδρι και Μαλακάσα.

ΝΕΑ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ

Η φωτιά στον Κάλαμο καίει παρθένο μη προσβάσιμο δάσος και οι πυροσβέστες κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να μην κινδυνέψει και ο Ωρωπός.

Οι φλόγες έφτασαν στην άκρη του δρόμου που οδηγεί από τον Κάλαμο προς το Καπανδρίτι, ενώ πυροσβεστικά οχήματα είναι ακροβολισμένα για να προλάβουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top