Σκληρή μάχη με τις φλόγες και στην Ηλεία: Συνεχείς αναζωπυρώσεις-Εκκενώνεται το χωριό Περιστέρι

Οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους

Εκτός από την Ανατολική Αττική, στις φλόγες έχει παραδοθεί και η Ηλεία.

Από χθες, το πύρινο μέτωπο κάνει κύκλους, ενώ σήμερα το ισχυρό μελτέμι με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή στην Ηλεία έχουμε μεγάλη αναζωπύρωση, ενώ η φωτιά κινείται προς τρεις κατευθύνεις, Περιστέρι, Δαφνιώτισσα και Κρυόνερο.

Μάλιστα έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί το χωριό Περιστέρι.

ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «για περίπου μιάμιση ώρα, το μεσημέρι, είχαν φύγει τα εναέρια μέσα και τότε είχαμε αναζωπύρωση της φωτιάς, η οποία πέρασε την αντιπυρική ζώνη».

Ωστόσο οι κάτοικοι αρνούνται να εκκενώσουν το χωριό παρά την εντολή που έχουν δώσει οι Αρχές. Μάλιστα τονίζουν πως και χθες η Ανάληψη σώθηκε επειδή δεν έφυγε κανείς και βοήθησε τους πυροσβέστες.

Σύμφωνα με το «ilialive.gr», η μάχη με τις φλόγες είναι άνιση στην περιοχή Ανάληψη στην Ηλεία, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν να σταματήσουν τη φωτιά.

Νωρίτερα, μόλις ένα Canadair έκανε τέσσερις ρίψεις μετά την αναζωπύρωση και αποχώρησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον Υπουργό Νίκο Τόσκα ώστε να σταλεί άμεσα εναέριο μέσο καθώς κανένα.

Στο σημείο βρίσκονται 19 υδροφόρες της Πυροσβεστικής, επτά της Περιφέρειας και του Δήμου, 5 μπουλντόζες, ενώ υπάρχει και πεζοπόρο τμήμα με 20 άνδρες.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top