Κορυφώνεται η μεγάλη έξοδος του Δεκαπενταύγουστου (φωτό και βίντεο) - Χαμός σε λιμάνια, ΚΤΕΛ και αεροδρόμια

Όπου... φύγει φύγει οι Αθηναίοι απο την πρωτεύουσα - Πρώτη ανάρτηση; 11-08-2017 14:30

Άρον άρον εγκαταλείπουν το «κλεινόν άστυ» οι Αθηναίου, αναζητώντας μια ανάσα δροσιάς σε νησιά και χωριά.

Μόλις τέσσερις ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, η μεγάλη «έξοδος» κορυφώνεται, με τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας, να έχουν την τιμητική τους, καθώς έχουν «βουλιάξει» από κόσμο που μαζεύει τα μπογαλάκια του και φεύγει.

Στα τρία μεγάλα λιμάνια της χώρας, χιλιάδες εκδρομείς την ημέρα επιβιβάζονται στα πλοία που θα τους μεταφέρουν στους καλοκαιρινούς τους προορισμούς, με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, 15% περισσότερο σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Χθες Πέμπτη, αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά 23.760 επιβάτες, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθούν από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου 51 δρομολόγια για Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Συνολικά, μέχρι την Κυριακή εκτιμάται ότι από το λιμάνι του Πειραιά θα έχουν ταξιδέψει περί τους 100.000 επιβάτες.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΚΤΕΛ

Μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, έχουν προγραμματιστεί 170 έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση περισσότερων από 45.000 επιβατών.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Σημαντικά αυξημένη είναι η κίνηση και στα αεροδρόμια. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αύξηση 9,8% παρουσίασε ο συνολικός αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν στα αεροδρόμια το επτάμηνο του 2017, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. 

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες, σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ξεπέρασαν τα 31 εκατομμύρια αυτό το επτάμηνο -ήτοι, είναι περισσότεροι κατά 2,8 εκατομμύρια, σε σχέση με πέρυσι.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top