Ο καύσωνας "Εωσφόρος" θα μας "λιώσει" και τις επόμενες ημέρες!

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

 

Κολλημένος στους 40 και 41 βαθμούς Κελσίου είναι ο υδράργυρος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και η ζέστη στις περισσότερες πόλεις είναι αφόρητη.

Οι δήμοι έχουν λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση  του καύσωνα διαρκείας. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μικρή αλλαγή του καιρού από την Τέταρτη.

Λάρισα, Λαμία, Πύργος, Σέρρες "έλιωσαν " τη Δευτέρα, με το θερμόμετρο να δείχνει 41 βαθμούς Κελσίου. Είναι οι υψηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας Οι πόλεις άδειασαν και όσοι έμειναν πίσω αναζητούσαν δροσιά στα ...κλιματιστικά.

Ο "Εωσφόρος", όπως είναι το όνομα του καύσωνα που χτυπά από το περασμένο Σάββατο τη χώρα γέμισε τις παραλίες.

 

 

 

Ο ¨διαβολικός " καύσωνας θα ψήσει και την Τρίτη τη χώρα. Στις δώδεκα το μεσημέρι η Λάρισα θα έχει 41 βαθμούς Κελσίου. 

 Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo:

Την Τρίτη 08/08/2017 πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου θα επικρατήσουν σε περιοχές της Ηπείρου, Δυτικής Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ενώ στα επίπεδα των 38 βαθμών θα φτάσουν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα. Τέλος, στους 34-36 βαθμούς θα ανέλθουν οι μέγιστες στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα (Χάρτης Αριστερά), με μέτριους έως ισχυρούς  (4-6 μποφόρ) βόρειους ανέμους στο Αιγαίο.

Την Τετάρτη 09/08/2017, (Χάρτης Δεξιά) οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές γύρω στους 39-40 βαθμούς Κελσίου θα συνεχίσουν σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ τοπικά στην Πελοπόννησο θα φτάνουν και τους 41 βαθμούς. Στα επίπεδα των 38 βαθμών θα βρίσκονται τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, και κατά τόπους στην νότια Κρήτη. Στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ το μελτέμι θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω ενίσχυση και θα φτάνει κατά τόπους στα 7 μποφόρ.

Παρόμοιες συνθήκες φαίνεται να επικρατούν την Πέμπτη 10/08/2017 και την Παρασκευή 11/08/2017. Το ενισχυμένο μελτέμι που θα πνέει στο Αιγαίο από την Τετάρτη 09/08/2017, φαίνεται να διατηρείται μέχρι και την Παρασκευή 11/08/2017, κρατώντας σε καλύτερα επίπεδα τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας καθώς και το αίσθημα δυσφορίας στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα και τα νησιά του Αιγαίου.

 

 

 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στα δυτικά το Σάββατο 12/08/2017, η οποία θα επεκταθεί σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα έως τη Δευτέρα 14/08/2017.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top