Κύθηρα: Κάηκε το 1/3 του νησιού – Ανεξέλεγκτη ακόμα η φωτιά στο νησί

Ανυπολόγιστες οι ζημιές σε καλλιέργειες

Κρανίου τόπο θυμίζουν τα Κύθηρα που για τρίτη μέρα βρίσκονται σε πύρινο κλοιό, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν σπεύσει στο νησί δεν έχουν καταφέρει ακόμα να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Όπως είπε από τα Κύθηρα, τον τόπο καταγωγής του, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του Star, Παναγιώτης Στάθης το 1/3 του νησιού στο βόρειο τμήμα έχει γίνει στάχτη.

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται από τον Άη Νικόλα  τον Κρασά μέχρι την παραλία Μελιδόνι και την Αγία Ελέσα, ενώ το μέτωπο στην περιοχή Βάνη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι έχουν καεί πάνω από 25.000 στρέμματα δασικής έκτασης, ένα παρθένο κομμάτι του νησιού που παραδόθηκε στις φλόγες.

Οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή είναι εξοργισμένοι και καταγγέλλουν ότι υπήρξε έλλειψη συντονισμού με αποτέλεσμα η φωτιά να μην έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο.

Πλέον τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα έχουν σταματήσει την κατάσβεση από αέρος και για μία ακόμα φορά σκληρή μάχη δίνουν οι επίγειες δυνάμεις, οι κάτοικοι και οι εθελοντές που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Μεγάλη είναι η καταστροφή σε ελαιόδενδρα και σε μελίσσια που αποτελούν βασική απασχόληση για αρκετούς Κυθήριους, ενώ όπως είπε ο Παναγιώτης Στάθης πολλοί ήταν εκείνοι που δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους μπροστά στην εικόνα της καταστροφής.

Από την άλλη οι τουρίστες που βρίσκονται στο νησί έχουν διατηρήσει μια πολύ ψύχραιμη στάση, παραμένουν στο νησί, δεν το εγκαταλείπουν παρά την απειλή της φωτιάς και δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις δύσκολες αυτές ώρες σε ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top