Τελικά δεν μας...ψεκάζουν- Πέθανε γυναίκα από τσίμπημα κουνουπιού!

Στην Αργολίδα- Πρώτη Ανάρτηση 02-08-2017 17:56

Τελικά δεν μας...ψεκάζουν- Πέθανε γυναίκα από τσίμπημα κο

Το πρώτο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου για φέτος είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα από την Αργολίδα. Η γυναίκα μολύνθηκε από τον ιό από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού κι εμφάνισε εγκεφαλίτιδα.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, άλλοι δυο ασθενείς νοσηλεύονται με εγκεφαλίτιδα, εξ’ αιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου, ο ένας εκ των οποίων στην Εντατική.

Όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το star.gr, στην περιφέρεια Αργολίδας ο κίνδυνος είναι αυξημένος. Η εστία μόλυνσης παραμένει ενεργή εκεί, με τις Μυκήνες, το Ναύπλιο και το Άργος να έχουν τα πρωτεία και να καταγράφουν διαρκώς ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον ιό των κουνουπιών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα εμφανιστούν κρούσματα σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, συνολικά, προς το παρόν, έχουν μολυνθεί κι έχουν νοσήσει από τον ιό του Δυτικού Νείλου 12 άτομα, από τα οποία τα 8 εμφάνισαν βαριά συμπτώματα, όπως μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση, ενώ τα υπόλοιπα 4 είχαν συμπτώματα παρόμοια με εκείνα της γρίπης.

Υπενθυμίζουμε ότι από το τσίμπημα του κουνουπιού μεταδίδεται και η ελονοσία, για την οποία το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει δώσει στο επίσημο site του, περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη επικινδυνότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top