Οι μισοί νέοι 18-35 ετών συντηρούνται οικονομικά από τους γονείς τους

Έρευνα για την ανεργία στους νέους

Ένας στους δυο νέους 18 με 35 ετών δεν εργάζεται, με αποτέλεσμα να συντηρείται από τους γονείς του. Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας της διαΝΕΟΣΙΣ και δημιουργεί προβληματισμό.

Η Εμμανουέλα που είναι 27 ετών, ανήκει στην μεγάλη κατηγορία των νέων, που -αν και πτυχιούχος- έχει ως βασική πηγή εισοδήματος το χαρτζιλίκι των γονιών της

Το ίδιο μας λέει και η 21χρονη Ελένη. "Εννοείται μας συντηρούν! Χωρίς σταθερή δουλειά δεν ζεις μόνος. Και σε μεγαλύτερες ηλικίες πάλι οι γονείς συντηρούν τα παιδιά".

Και δεν είναι οι μόνες... Σύμφωνα με έρευνα της "διαΝΕΟΣΙΣ", το... 48,2% των νέων συντηρείται από γονείς και συγγενείς. Ακόμα κι αν εργάζεται σε μόνιμη δουλειά ή ημιαπασχόληση.

Σκεφτείτε, ότι μόλις το 15% των νέων πιστεύει ότι θα βρει μια δουλειά μέσα στους επόμενους 6 μήνες, ενώ το 41% δηλώνει έτοιμο να μετακομίσει σε άλλη χώρα για να εργαστεί!

Ο 35χρονος Θοδωρής κι η 30χρονη Αντωνία είναι επίσης άνεργοι. Όπως λένε, σε αυτήν την ηλικία δεν είναι και το καλύτερο να ζεις από πεθερικά και γονείς. 

Δείε το ρεπορτάζ του STAR.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top