Μέσα Ιουλίου με χιονοθύελλα στον Όλυμπο-Αγωνία για ορειβάτη που αγνοείται

Η κακοκαιρία δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο των ανδρών της ΕΜΑΚ

Μέσα Ιουλίου με χιονοθύελλα στον Όλυμπο

Μπορεί να έχουμε κατακαλόκαιρο, αλλά η επέλαση της «Μέδουσας» έχει φέρει (προσωρινά) τον Χειμώνα στη χώρα, με τις μονοψήφιες θερμοκρασίες να θυμίζουν Οκτώβριο!

Χαρακτηριστικό είναι πως στον Όλυμπο η απότομη πτώση της θερμοκρασίας έφερε σφοδρή χιονοθύελλα, κάτι που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο των ανδρών της ΕΜΑΚ, καθώς στη περιοχή αγνοείται από χθες ένας Ρουμάνος ορειβάτης.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, ο ορειβάτης στην προσπάθεια του να σκαρφαλώσει στον Μύτικα (την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου) ακολούθησε λάθος διαδρομή και εγκλωβίστηκε σε ορθοπλαγιά την περιοχή των Καζανιών.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΤΟΥ

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό χθες στις 20.24 και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποίησε την ομάδα επιφυλακής τεσσάρων διασωστών, μελών της ΕΟΔ, που βρισκόταν στο οροπέδιο των Μουσών, πλησίον της περιοχής όπου χάθηκε ο ορειβάτης.

Οι τέσσερις διασώστες ξεκίνησαν εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας, με κεραυνούς και χαλαζόπτωση, στην περιοχή όπου βρίσκεται ο αγνοούμενος, δυστυχώς, όμως, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την έρευνα και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, για δική τους ασφάλεια. 

Στη διάρκεια της νύχτας μετέβη στο σημείο και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, το οποίο από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πραγματοποιεί έρευνες για να εντοπίσει τον ορειβάτη. Να σημειωθεί ότι από χθες το βράδυ υπάρχει επικοινωνία με τον ορειβάτη μέσω κινητού τηλεφώνου και μέχρι στιγμής είναι καλά στην υγεία του. Οι έρευνες της ΕΜΑΚ συνεχίζονται.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top