Μυστήριο με την τραγωδία της Αίγινας: Δεν απαγορευόταν το ψάρεμα στο σημείο του δυστυχήματος

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος των δυο ψαράδων σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Ανατροπή με τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα

Πολλά είναι τα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης για την ναυτική τραγωδία στην Αίγινα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δυο αδέλφια ψαράδες.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, όλα έγιναν στις 07:20 το πρωί της Τετάρτης. Τα 2 αδέρφια, οι ψαράδες Παντελής και Γιώργος Μπήτρος μάζευαν τα δίχτυα τους. Ο καπετάνιος και το πλήρωμα της υδροφόρας υποστηρίζουν πως το καΐκι είχε μείνει ακυβέρνητο και κατευθυνόταν καταπάνω  τους. Τους κόρναραν, όμως οι δύο ψαράδες δεν άκουσαν και έπεσαν πάνω στην πρύμνη της υδροφόρας.

ΟΙ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ

Η τραγωδία συνέβη μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων. Οι ψαράδες έπεσαν στη θάλασσα, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν πως δεν ήξεραν κολύμπι, με αποτέλεσμα να πνιγούν. Από τη σύγκρουση, το αλιευτικό σκάφος που ήταν ξύλινο διαλύθηκε, ενώ τα δύο άτομα που επέβαιναν σ' αυτό έπεσαν στη θάλασσα και περισυλλέγησαν νεκροί από το πλήρωμα της υδροφόρας. Ο πλοίαρχος του «Αίγινα» προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό, ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου.

Συγκλονισμένος ο υποπλοίαρχος της υδροφόρας σε δηλώσεις του είπε:

«Είδα ένα καΐκι να έχει πέσει πάνω μας να έχει ανοίξει στη μέση και να βουλιάζει  και να φωνάζουν οι άνθρωποι βουλιάζουμε βουλιάζουμε και μέσα σε 5 λεπτά βούλιαξε το σκάφος πνιγήκανε κι αυτοί. 50 χρόνια ψαράδες και δεν ήξεραν μπάνιο ρε παιδιά, πήγα να βουτήξω και δεν πρόλαβα τους είχε πάρει το κύμα από κάτω τους έχασα δεν μπορούσα να τους βρω πουθενά και τους έβγαλε μετά από 2 λεπτά φούσκα πάνω. Σκάσανε».

Επιτρεπόταν το ψάρεμα σε εκείνο το σημείο

Την ίδια στιγμή, σημαντική είναι και η πληροφορία που φέρνει στο φως το ΑΠΕ, επικαλούμενο στελέχη του Λιμενικού. Όπως αναφέρει, από το σημείο που έπλευσε το πλοίο-υδροφόρα είναι μεν πέρασμα διέλευσης πλοίων, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απαγόρευση για ψάρεμα.

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος των δυο ψαράδων

Τα άψυχα κορμιά των δυο αδελφών ψαράδων (62 και 74 ετών), μεταφέρθηκαν σήμερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατός τους οφείλεται σε πνιγμό και δεν έφεραν κάποια χτυπήματα. Η κηδεία των δύο αδελφών θα γίνει αύριο από τον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδας στην Αίγινα.

Στα δικαστήρια Πειραιά μεταφέρθηκαν ο πλοίαρχος και ένα μέλος του πληρώματος της υδροφόρας

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Πέμπτης οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Πειραιά ο πλοίαρχος και ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου-υδροφόρα «Αίγινα». Τα δύο άτομα κατηγορούνται για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, για διατάραξη θαλάσσιας κυκλοφορίας και για παράβαση του νόμου περί αποφυγής συγκρούσεων.

Το πλοίο «Αίγινα» επιθεωρήθηκε από εμπειρογνώμονες του Λιμενικού Σώματος, ενώ τα έξι μέλη του πληρώματος έδωσαν καταθέσεις στο Λιμεναρχείο της Αίγινα.

Ξεσπά η οικογένεια των δυο ψαράδων

Ότι ο καπετάνιος της υδροφόρας λέει ψέματα, καταγγέλλει η οικογένεια των δυο αδικοχαμένων ψαράδων.

«Τα δίχτυα τα είχε ρίξει σε νησί ο αδερφός μου πολύ πριν το δυστύχημα. Δεν σήκωνε δίχτυα την ώρα της σύγκρουσης» δήλωσε στο Star ο αδελφός των νεκρών, Χρήστος Μπήτρος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top