Πύρινα μέτωπα: Σε ύφεση στη Μάνη- Σε εξέλιξη στα Μέγαρα- Νέα φωτιά στα Διαβατά

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Κέρκυρα και Χανιά

Πύρινα μέτωπα: Σε ύφεση στη Μάνη- Σε εξέλιξη στα Μέγαρα

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Κοκκάλα της Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία. Ωστόσο, μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στα Μέγαρα, ενώ νέα φωτιά ξέσπασε στα Διαβατά.

Ανατολική Μάνη

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν οι οικισμοί Νυμφίο και Κοκκάλα, αλλά για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν για λίγο οι ένοικοι δύο ξενοδοχείων που λειτουργούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Αδαμαντία Τζανετέα, το μέτωπο της φωτιάς είναι αντιμετωπίσιμο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Στις περιοχές Κότρωνα και Σκουτάρι, οι οποίες απέχουν τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα από την Κοκκάλα, υπήρχαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μικρές αναζωπυρώσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονταν άμεσα.

Ωστόσο, η φωτιά που ξέσπασε στην ανατολική Μάνη το Σάββατο, στις περιοχές Κότρωνα και Σκουτάρι, άφησε πίσω της καταστροφή και καμένη γη.

Σχετικά με τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε Κότρωνα και Σκουτάρι, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος σημείωσε ότι «έχουν καεί περίπου 15 σπίτια, ένας μεγάλος ελαιώνας, που η ετήσια παραγωγή του σε ελαιόλαδο φθάνει τους περίπου 300 τόνους, ενώ όλη η έκταση που έχει καεί φθάνει τα 35.000 στρέμματα». Επίσης, είπε ότι έχουν καεί αρκετές κυψέλες με μελίσσια, καθώς και ζώα.

Μέγαρα

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Αγίας Μαρκέλλας στο Πανόραμα Μεγάρων Αττικής όπου ξέσπασε φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Σε εξέλιξη φωτιά στα Διαβατά

Φωτιά σε οικοπεδική έκταση με απορρίμματα στην αγροτική περιοχή των Διαβατών, απέναντι από τον Οικισμό Αγία Σοφία, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 05:00 το πρωί. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 Πυροσβέστες με 6 οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν, μέχρι αυτή την ώρα, σπίτια ή επιχειρήσεις.

Πάτρα

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Μαγούλα, του Κάτω Καστριτσίου, κοντά στο πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από τα πρώτα σπίτια της περιοχής, όπως και από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Κέρκυρα και Χανιά

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αλευροπόρι Κέρκυρας, καθώς και στο Καλαμίτσι Αμυγδαλιών Χανίων Κρήτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top