ΚΑΙΡΟΣ: Πού θα "χτυπήσουν" τα 43άρια τις επόμενες μέρες

Αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου κ. Μανώλη Αναδρανιστάκη

Στο στούντιο του Star βρέθηκε ο μετεωρολόγος Μανώλης Αναδρανιστάκης, ώστε να εξηγήσει πώς θα εξελιχθεί ο καύσωνας τις επόμενες μέρες, αλλά και ποιες περιοχές της χώρας μας θα πληγούν περισσότερο.

«Η Τρίτη θα είναι καλή στους 36 με 37 βαθμούς» αναφέρει ο ίδιος. «Υποφερτή θερμοκρασία για την εποχή».

Συνεχίζει, λέγοντας ότι «η άνοδος της θερμοκρασίας αρχίζει από την Τετάρτη και κορυφώνεται το επόμενο Σαββατοκύριακο».

Την Τετάρτη θα υπάρχει παντού ήλιος και οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς κελσίου στην ηπειρωτική Ελλάδα και τους 37 στην Αττική.

«Την Πέμπτη περιμένουμε νέα άνοδο» προσθέτει ο κ. Αναδρανιστάκης. Στην ηπειρωτική Ελλάδα, η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 41 βαθμούς κελσίου, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο τους 43.

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη και το Παρασκευοσάββατο, η Λάρισα θα έχει 41 και 43 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα, όπως και το Άργος. Στις Σέρρες, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 40 και τους 42 βαθμούς αντίστοιχα, στην Αθήνα τους 39 και του 41 και στη Θεσσαλονίκη τους 35 και τους 38.

«Είναι πολύ υψηλές οι θερμοκρασίες για την εποχή, ιδιαίτερα για την κεντρική και βόρεια Ελλάδα» εξηγεί ο κ. Αναδρανιστάκης. «Στην Αττική έχουμε ξαναπαρατηρήσει τέτοιες τιμές».

«Μια ελπίδα που κάπως μας σώζει είναι η σκόνη. Μπορεί να δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα, περιορίζει, όμως, λίγο την ηλιακή ακτινοβολία».

Οι υψηλές αυτές θερμοκρασίες είναι αποτέλεσμα δύο πραγμάτων: «πολύ υψηλών πιέσεων πάνω από τη χώρα μας και μεταφορά θερμών αέριων μαζών από τη Βόρεια Αφρική, που φέρνουν μαζί τους και τη σκόνη από τη Σαχάρα».

Και η Κυριακή θα είναι ζεστή ημέρα. Από τη Δευτέρα θα δροσιστεί η δυτική Ελλάδα. «Εδώ, στα ανατολικά, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή για Δευτέρα βράδυ, προς Τρίτη, για να νιώσουμε την πτώση της θερμοκρασίας».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top