Αθήνα μια απέραντη ΧΩΜΑΤΕΡΗ! Βουνά από σκουπίδια - Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Η άνοδος της θερμοκρασία δυσχεραίνει την κατάσταση

Καθώς οδεύουμε ήδη στην τέταρτη μέρα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, τα σκουπίδια έχουν αρχίσει ήδη να σχηματίζουν βουνά στις γειτονιές της Αθήνας με την υψηλή θερμοκρασία και την έντονη δυσωδία να δυσκολεύουν τη ζωή των Αθηναίων.

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί μιας και για σήμερα η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ έχει προειδοποιήσει ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες.

Σήμερα στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων και πορεία προς την πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ τα αμαξοστάσια όλης της χώρας βρίσκονται υπό κατάληψη με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα να μην μπορούν να βγουν στους δρόμους για να μαζέψουν τα σκουπίδια.

Τραγική είναι η εικόνα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στους δρόμους γύρω από την Ακρόπολη που τα σκουπίδια ξεχειλίζουν από τους κάδους, την ώρα που χιλιάδες τουριστών βρίσκονται στην πρωτεύουσα και αντικρίζουν αυτή την κατάσταση.

Προβλήματα όμως από τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών δεν αντιμετωπίζει μόνο η Αττική. Στη Θεσσαλονίκη, οι συμβασιούχοι κατέλαβαν όλους τους χώρους του κεντρικού δήμου στο αμαξοστάσιο, στο ΣΜΑ Πυλαίας και τις εποπτείες, με αποτέλεσμα να μην μαζεύονται τα σκουπίδια.

Οι συμβασιούχοι επέτρεψαν να βγουν στους δρόμους μόνο τρία μικρά απορριμματοφόρα  για τα νοσοκομειακά απόβλητα, ενώ κυκλοφορεί κι ένα αυτοκίνητο για τη διανομή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, ένα λεωφορείο που μεταφέρει τους εθελοντές στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων και τέσσερα αυτοκίνητα μεταφοράς των ΑΜΕΑ.

Υπό κατάληψη παραμένει το αμαξοστάσιο του δήμου Ηρακλείου, όπως επίσης και το δημαρχείο της Κέρκυρας.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Περίπου 6.500 συμβασιούχοι που απασχολούνται στους δήμους κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους λόγω της μη ανανέωσης των συμβάσεών τους.

Αυτό που ζητούν είναι η άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες και έχουν πάρει παρατάσεις, των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, των εργαζομένων στα Κοινωνικά Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κ.λπ. και των εργαζομένων που απασχολούνται με προγράμματα ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς και οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.


Επίσης διεκδικούν:

- Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων.
- Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που δίνει το δικαίωμα στις Δημοτικές Αρχές να εκχωρούν την αρμοδιότητα της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτες.


- Καμία περικοπή ή μείωση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας
- Ίση αμοιβή για την ίδια εργασία. Όλοι εργαζόμενοι - συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης να αμείβονται σύμφωνα με το Μισθολόγιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top