«ΒΟΥΝΑ» τα σκουπίδια στους δρόμους-Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι

Τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o Άρης Λάμπος

Μαζί με τον καύσωνα στην Αθήνα ήρθαν και τα σκουπίδια, καθώς απεργούν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων. Η κατάσταση ήδη απειλεί τη δημόσια υγεία και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Στην οδό Λυκούργου τα σκουπίδια σχεδόν σκεπάζουν το πεζοδρόμιο. Οι περαστικοί περνούν μετά βίας. Κάποιοι καλύπτουν τη μύτη τους για να αντέξουν τη δυσοσμία.

Ωστόσο, όπου υπάρχουν σκουπίδια υπάρχουν και ποντίκια, υπάρχουν και ερπετά και ευτυχώς που εξαφανίστηκαν και οι δεινόσαυροι, λένε οι κάτοικοι!

Στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου οι κάδοι επίσης ξεχειλίζουν. Παρόμοια η εικόνα και στις γύρω γειτονιές.

Στον δήμο Αγίου Δημητρίου τα απορριμματοφόρα είναι ακινητοποιημένα στο αμαξοστάσιο, λογω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στους περισσότερους δήμους της χώρας.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στο Μπραχάμι έκαναν πορεία μέχρι το δημαρχείο. Όπως λένε, οι συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων, τους κρατούν σε ένα καθεστώς πολίτικης ομηρίας. Αυτή τη φορά όμως βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, όπως λέει η Ελένη Σαραντάκου στο Star. Είναι μητέρα δυο μικρών παιδιών. Το ένα με ειδικές ανάγκες. Ο σύζυγός της είναι μακροχρόνια άνεργος.

Αύριο Πέμπτη η ΠΟΕ ΟΤΑ κατεβαίνει σε 24ωρη απεργία, ενώ θα πραγματοποιηθεί και γενική συνέλευση, με ζήτημα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Όπως μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο Άρης Λάμπος από τους Αμπελόκηπους «είναι δύσκολο να σταθεί κάποιος στην περιοχή από την άσχημη μυρωδιά. Η ζέστη κάνει την κατάσταση ακόμη πιο τραγική. Τα σκουπίδια είναι τόσα πολλά, που ακόμη και αν υποθέσουμε ότι αύριο βγαίνουν ξανά στους δρόμους τα απορριμματοφόρα, θα χρειαστεί μια εβδομάδα για να μαζευτούν».

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top