Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κίνδυνος να μετατραπεί η Αθήνα σε απέραντη χωματερή

Σκουπίδια «πνίγουν» τις γειτονιές της Αθήνας

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα να θυμίζουν χωματερή όλο και περισσότερες περιοχές της Αθήνας.

Όπως θα δείτε και στο video, η κάμερα του Star βρέθηκε στο «Ιπποκράτειο», όπου τα σκουπίδια ξεχειλίζουν από τους κάδους.

Η κατάσταση αυτή επικρατεί όμως στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση στο τμήμα της καθαριότητας, σκοπεύουν τις επόμενες ημέρες να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, μετά την άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για το θέμα των συμβασιούχων.

Οι εργαζόμενοι δε δέχθηκαν τη δίμηνη παράταση συμβάσεων που τους πρότεινε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για «δίμηνη πολιτική διαχείριση».

Έκαναν επίσης λόγο για 8.500 απολύσεις, αφού ο κ. Σκουρλέτης τους είπε ότι θα προκηρυχτούν μόνο 2.500 θέσεις εργασίας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ζητήσει νομοθετική ρύθμιση για τους χιλιάδες υπαλλήλους του ευρύτερου Δημοσίου που εργάζονται με προσωρινές συμβάσεις, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνει ούτε μία απόλυση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει αποφασίσει μπλοκάρισμα των γκαράζ καθαριότητας των Δήμων από την Κυριακή έως και την Τετάρτη, εμποδίζοντας έτσι την αποκομιδή απορριμμάτων, ενώ για την Πέμπτη έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στους Δήμους.

Το ζήτημα των συμβασιούχων επανήλθε στο προσκήνιο μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των οκτάμηνων συμβάσεων στην καθαριότητα των Δήμων.

ΔΕΙΤΕ TO VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top