ΑΠΑΓΩΓΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ: Πρωτόγνωρος για τα ελληνικά χρονικά ο τρόπος με τον οποίο ζήτησαν την παράδοση λύτρων

Οι δράστες έχουν μελετήσει καλά κάθε λεπτομέρεια-Νέα στοιχεία για την υπόθεση

Οι απαγωγείς του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη δείχνουν να έχουν μελετήσει μελετήσει πολύ καλά όλες τις  απαγωγές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, προχωρώντας σε ένα διαφορετικό και ιδιαίτερα προσεκτικό επιχειρησιακό σχέδιο.

Ο τρόπος δράσης των απαγωγέων, αυτές τις 83 ημέρες της ομηρείας του Κρητικού επιχειρηματία, παραπέμπει σε σκληρούς «επαγγελματίες» που έχουν πάρει μαθήματα,απο προηγούμενα λάθη συναδέλφων τους.

Λαμβάνοντας υπόψιν πως στις υποθέσεις Ζώνα και Μυλωνά οι δράστες αποκαλύφθηκαν από...αστοχίες  στη χρήση κινητών, στις αλλαγές sim και από μαζική αγορά καρτών κινητής τηλεφωνίας, επέλεξαν να επικοινωνούν με την οικογένεια αραιά και πάντα με sms, από διαφορετικό κάθε φορά πακιστανικό κινητό - φάντασμα, που μπορεί να αγοράσει κανείς με 10 ευρώ  από...οπουδήποτε!

Ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο ζήτησαν γίνει η παράδοση των λύτρων,  είναι πρωτόγνωρος για τα ελληνικά χρονικά:

Για  να μην...προδοθούν, από ίχνη των χρημάτων, όπως έγινε με τη συμμορία Παλαιοκώστα που είχε απαγάγει τον βιομήχανο Γιώργο Μυλωνά, όχι μόνο ζήτησαν τα λεφτά σε χαρτονομίσματα τον 50, των 20 και των 10 ευρώ, αλλά απαίτησαν να είναι χρησιμοποιημένα και όχι της ίδιας σειράς.

Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, το τελευταίο... σήμα ζωής,  που εστάλη στην οικογένεια, πριν από 55 μέρες μέσω usb, είναι ένα κοντινό πλάνο του 54χρονου επιχειρηματία, που.... δεν προδίδει τίποτα από το χώρο του εγκλεισμού του.

Στο βίντεο - διάρκειας μικρότερης του ενός λεπτού, ο  Μιχάλης Λεμπιδάκης αναφέρεται σε μια...φρέσκια  δημοσιογραφική είδηση, προκειμένου να... πιστοποιηθεί πως η  μαγνητοσκόπηση είναι πρόσφατη.

Άλλος ένας τρόπος...απόδειξης ζωής, σε παρόμοιες καταστάσεις,  είναι και η παρουσία μιας ημερήσιας εφημερίδας στο πλάνο, όπως έγινε στην περίπτωση του  εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Η  έκκληση της Κατερίνας Παναγοπούλου στα κανάλια , μετά από 48 ώρες σιωπής των απαγωγέων του συζύγου της - τότε - και η επιστολή - κραυγή αγωνίας της οικογένειας Λεμπιδάκη - τώρα -  δείχνουν πως η...τακτική σιωπής από καλά οργανωμένους απαγωγείς, είναι ένας...συνήθης διαπραγματευτικός πόλεμος νεύρων. Μόνο που στην περίπτωση Λεμπιδάκη η αφωνία των δραστών κρατάει 36 ολόκληρες ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top