Γιατί πήγε στην Θράκη ο Γιλντιρίμ; Ειδικοί αποκαλύπτουν στο Star τους στόχους της επίσκεψης του

Δεν πήγε στους πομάκους, έκανε focus στους υποστηρικτές του Γκιουλέν...

Η επίσκεψη του Γιλντιρίμ στην Θράκη δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε αθώα. Όπως είπαν ειδικοί στο Star, είχε δύο στόχους! Ο πρώτος (σσ στόχος) ήταν να αποδυναμώσει τους υποστηρικτές του Γκιουλέν...

«Στην Θράκη, οι τούρκοι θεωρούν ότι το δίκτυο Γκιουλέν ασκεί σοβαρή επιρροή, κυρίως στους επιχειρηματίες, οι οποίοι χρηματοδοτήθηκαν από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Γκιουλέν. Το οικοδόμημα που προσπαθούσε να χτίσει επί δεκαετίες… έχει διασπαστεί», δήλωσε  ο στρατιωτικός αναλυτής και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης.

Ο δεύτερος ήταν μια καλοστημένη αλυτρωτική περιοδεία στην Θράκη... 

«Στήθηκε αυτή η φιέστα μεσσιανικού τύπου για τον Τούρκο Πρωθυπουργό, μιλάμε για τούρκους της Δυτικής Θράκης, στους οποίους η Τουρκία θα είναι κοντά», δήλωσε ο ιστορικός Νεκτάριος Δαπεργόλας.

Υπήρξε μια τεράστια κινητοποίηση από το τουρκικό προξενείο, προκειμένου να συγκεντρωθεί κόσμος στο χωριό Λύκειο, όπου μίλησε ο τούρκος Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον  Γιάννη Κουριανίδη, μέλος των θρακικών σωματείων.

«Δεν τόλμησε βέβαια να πάει στα ορεινά, στους Πομάκους γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο ευνοϊκά εκεί! Οι πομάκοι αντιστέκονται απέναντι σε αυτές τις πρακτικές», δήλωσε ο εκδότης του περιοδικού «Ενδοχώρα»  Γιάννης Κουριανίδης.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο και για περιφρόνηση της ελληνικής έννομης τάξης, καθώς πάγια θέση των Τούρκων αξιωματούχων που επισκέπτονται την Θράκη είναι να μην δέχονται να συναντήσουν τους νόμιμους εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά τους φευδομουφτήδες. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top