Όταν ο Μίκυ Μάους,τα pin up girls και τα Lego ξαναζωντανεύουν! Επιβιβαστείτε στη χρονομηχανή του Athens Retro Festival

Ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο

Το Athens Retro Festival  έρχεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην Ελλάδα. Από τις 15 έως 18 Ιουνίου 2017 το Παλαιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ στο Γκάζι  φιλοξενεί μια γιορτή για όσους νοσταλγούν τις όμορφες μέρες του παρελθόντος…

Διαδραστικά δρώμενα, θεματικά μπουθ με ιδιαίτερη διακόσμηση, εκθεσιακό υλικό, retro shop με μπιζού - αξεσουάρ - υποδήματα - ρουχισμό - διακοσμητικά - παιχνίδια, φαγητό και ποτό. Tο φετινό Athens Retro Festival έχει απ’ όλα και δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Αναστασίας Παπάζογλου και της Γεωργίας Μαραντίδου.

Όπως χαρακτηριστικά είπαν στο star.gr, «Οργανώσαμε το festival για 2η συνεχόμενη χρονιά με ιδιωτική πρωτοβουλία. Συμμετέχουν πολλοί ιδιώτες συλλέκτες και επιχειρήσεις με ρετρό αντικείμενα. Είναι κάτι ιδιαίτερο και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, όμως ο κόσμος το στηρίζει, άλλωστε, ποιος δε νοσταλγεί το παρελθόν;»

Κάνοντας μια βόλτα στο χώρο της εκδήλωσης, μπορεί κανείς να θαυμάσει από παλιά ποδήλατα, φωτιστικά-αντίκες, ιστορικές  στρατιωτικές στολές μέχρι  αυτοκίνητα που έχουν χρησιμοποιηθεί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι εκπλήξεις όμως σε σταματούν εδώ, καθώς τους επισκέπτες περιμένουν μαθήματα χορού αλλά και δωρεάν…κουρέματα αλά παλαιά, όπως γινόταν στα θρυλικά μπαρμπέρικα της Αθήνας. Θα γνωρίσετε ακόμη δασκάλους tango, το «Χάρη το surfer του  1980», το «βεστιάριο της  Μme Pelagie», το «Σπίτι της γιαγιάς».

Όσο προχωράει η ώρα ξεκινούν και οι εμφανίσεις μουσικών συγκροτημάτων, που με ‘70s, ‘80s και ‘90s ξεσηκώνουν τους επισκέπτες και μας μεταφέρουν  σε άλλες, περασμένες εποχές.

Όπως λέει και ο Γούντι Άλεν, «Η νοσταλγία είναι η άρνηση του επίπονου παρόντος». Ακόμη κι αν είναι έτσι, σίγουρα η νοσταλγία παραμένει κάτι υπέροχο...

To Αthens Retro Festival θα διαρκέσει από τις 15-18 Ιουνίου.

Ώρα έναρξης: 17:00-1:00

Είσοδος: 3ευρώ

Tης Σοφίας Γαλάνη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top