«Καταστράφηκα, έχασα τη γυναίκα και το σπίτι μου»-Συγκλονίζει ο σύζυγος της 43χρονης που σκοτώθηκε στον σεισμό της Μυτιλήνης

Το νησί επισκέφτηκε και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Συντετριμμένος είναι ο σύζυγος της Ελένης Βαλελή, της 43χρονης γυναίκας μάνας δυο παιδιών, η οποία κατάφερε να παλέψει τον καρκίνο, αλλά σκοτώθηκε στον ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που «χτύπησε» την Μυτιλήνη, ισοπεδώνοντας το χωριό Βρίσα.

Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, ο κος Γιώργος έχασε γυναίκα και σπίτι, ενώ παραλίγο να χάσει και την ζωή του.

Πλέον, έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα χειρουργηθεί σε ισχίο και λεκάνη.

Μέσα στον πόνο του και τη βαθιά του θλίψη, ο κος Γιώργος δήλωσε:

«Καταστράφηκα, έχασα τη γυναίκα και το σπίτι μου. Με τη φύση όμως δεν μπορείς να τα βάλεις. Πίστη και αισιοδοξία».

Η 43χρονη Ελένη Βαλελή, θα κηδευτεί αύριο το απόγευμα.

ΣΤΗ ΒΡΙΣΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Με θλίψη και βουρκωμένα μάτια οι κάτοικοι του χωριού Βρίσα πήγαν σήμερα στα γκρεμισμένα σπίτια τους για να πάρουν προσωπικά τους αντικείμενα.

Στο πλευρό των σεισμοπαθών που είδαν το βιός τους να χάνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Ένας ύμνος της εκκλησίας μας λέει “να μας προστατεύει ο Θεός από την φοβερή του σεισμού απειλή”! Η Αποστολή όπως έκανε θα κάνει και τώρα το καθήκον της. Θα προσπαθήσει να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες με όση δυνατότητα έχει» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Περπάτησε στα συντρίμμια και μπήκε μέσα στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στη Βρίσα και είδε την καταστροφή που υπέστη. Δίπλα του ήταν ο παπάς του χωριού, ο οποίος έχασε και αυτός το σπίτι του.

ΕΡΗΜΟ ΧΩΡΙΟ Η ΒΙΣΑ

Οι κάτοικοι του χωριού πηγαίνουν στα χαλάσματα και με θλίψη κοιτάζουν τις περιουσίες τους που έχουν ισοπεδωθεί. Η κ. Αθανασία διατηρούσε χρόνια φούρνο στη Βρίσα. Το κτίριο έχει καταστραφεί.

Η κ. Μορφία μπήκε στο μισογκρεμισμένο σπίτι της για να πάρει κάποια προσωπικά της αντικείμενα, πριν αυτό καταρρεύσει μας λέει.

Χθες το βράδυ 40 κάτοικοι του χωριού βρήκαν στέγη και φαγητό σε ξενοδοχείο στα Βατερά άλλοι σε σπίτια συγγενών και άλλοι στις σκηνές. Αύριο λένε, έχει ο Θεός.

Λίγα χιλιόμετρα από τη Βρίσα υπάρχει η μονή Δαμανδρίου όπου ο Ηγούμενος Πατέρας Μιχαήλ εξέφρασε την επιθυμία αλλά και τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και 20 άτομα.

Στη Μονή Δαμανδρίου ο Γεράσιμος Χουλιάρας τοποθέτησε σεισμογράφο.

Τις πληγείσες περιοχές στην Λέσβο επισκέφθηκε και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top