ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για τζιχαντιστές στην Ελλάδα – Μέχρι και οδηγό τσέπης έβγαλαν οι αρχές!

Οι φόβοι, η εκπαίδευση και η ανταλλαγή πληροφοριών με τις αστυνομικές υπηρεσίες

Σε συναγερμό εδώ και μήνες είναι οι ελληνικές διωκτικές αρχές για τον εντοπισμό ατόμων που πιθανώς έχουν σχέσεις με το Ισλαμικό κράτος. Έχει εκδοθεί μάλιστα σχετικός οδηγός για το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας. Έχει ενταθεί η ανταλλαγή πληροφοριών με υπηρεσίες του εξωτερικού και ερευνώνται σημεία, όπου συχνάζουν μετανάστες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ.... 

Eδώ και μήνες, από τότε δηλαδή που τα ελληνικά νησιά κατακλύστηκαν από πρόσφυγες και μετανάστες, κλιμάκια της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής που ασχολούνται με την διεθνή τρομοκρατία είναι εγκατεστημένα στα ελληνικά νησιά.  Η εκπαίδευση τους, αλλά και η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας με ξένες υπηρεσίες είναι συνεχής. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχουν και δίαυλοι επικοινωνίας με μετανάστες που μένουν στους χώρους υποδοχής, ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα...

«Υπάρχει ασφάλεια, υπάρχει βέβαια και συνεχής επαγρύπνηση, ώστε να προλάβουμε ακόμη και τις περίεργες σκέψεις κάποιων», δήλωσε στο Star o αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας εδώ και μήνες εξέδωσε έναν οδηγό τσέπης για το προσωπικο της αστυνομίας και του λιμενικού που ερχονται σε καθημερινη επαφη με μεταναστες:

-Αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση και συμπεριφορά

-Αλλαγή ονομάτων ή ψευδώνυμα

-Αιφνίδια διακοπή σχολείου ή σπουδών

-Συναναστροφές με άτομα αποκλειστικής ομάδας

-Συμμετοχή σε κλειστές εκδηλώσεις (θρησκευτικού ή ιδεολογικού χαρακτήρα)

Ποια είναι όμως τα στάδια που περνά κάποιος για να γίνει μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές;

Το αίσθημα αδικίας οδηγεί στην ταύτιση με μια ιδεολογία. Κατόπιν, η ένταξη σε κάποια οργάνωση ή ομάδα. Η βία νομιμοποιείται και ακολουθεί η ανάληψη δράσης. Επόμενο στάδιο είναι ο βίαιος εξτρεμισμός με αποκορύφωμα την τρομοκρατία.

Οι ελληνικές αρχές εκτιμούν ότι με αυτόν τον τρόπο δράσης θα είναι ένα βήμα πιο μπροστά, είτε από κάποιον πυρήνα τζιχαντιστων, είτε από κάποιον αποκαλούμενο "μοναχικό λύκο".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top