«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΔΕΗ-ΕΛΤΑ: Χωρίς ρεύμα κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες καταναλωτές ακόμα κι αν έχουν πληρώσει κανονικά

Τα ΕΛΤΑ δεν αποδίδουν στην επιχείρηση τα εισπραχθέντα-Στα 19,5 εκ. ευρώ η οφειλή

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΔΕΗ-ΕΛΤΑ: Χωρίς ρεύμα κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες καταναλωτές ακόμα κι αν έχουν πληρώσει κανονικά

Ένας απίστευτος «πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΔΕΗ και των ΕΛΤΑ, με παράπλευρες απώλειες τους ίδιους τους καταναλωτές, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα, ακόμα και αν έχουν πληρώσει κανονικά την οφειλή τους.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή όπως καταγγέλλει η ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ καθυστερούν να της καταβάλουν τα ποσά που έχουν πληρώσει για τους λογαριασμούς τους οι καταναλωτές της.

Έτσι πολλοί καταναλωτές που πληρώνουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους μέσω ΕΛΤΑ και δικαιούνται έκπτωσης 15%,τη χάνουν τελικά, αφού τα ΕΛΤΑ καθυστερούν να καταβάλουν τα χρήματα και στο σύστημα της ΔΕΗ δεν φαίνονται πουθενά ως δικαιούχοι έκπτωσης 15%.

Όπως αποκάλυψε το  «Πρώτο Θέμα», τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν προχωρήσει σε παρακράτηση των χρημάτων από την είσπραξη των λογαριασμών ρεύματος, με τη διογκούμενη οφειλή να ανέρχεται στα 19,5 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος της παρακράτησης των χρημάτων, ωστόσο εκτιμάται ότι συνδέεται με την ανάγκη της εταιρείας να καλύψει λειτουργικά έξοδα, όπως η μισθοδοσία.

Με επιστολή του στη διοίκηση των ΕΛΤΑ, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη προειδοποιεί:

«Λόγω της συνεχιζόμενης και κυλιόμενης καθυστέρησης καταβολής των εισπραχθέντων, σταδιακά η οφειλή διογκώνεται, με αποτέλεσμα σήμερα να ανέρχεται στο ποσό των περίπου 19,5 εκατ. ευρώ (αφορά στη μη απόδοση εισπράξεων μετά τις 20/04/2017). Συνακόλουθη συνέπεια είναι να εμφανίζονται με καθυστερούμενες οφειλές πελάτες μας, να χάνουν την έκπτωση συνέπειας του 15%, να υπάρχει κίνδυνος διακοπής λόγω οφειλής και εντέλει να θίγεται η εικόνα της Επιχείρησης (ΔΕΗ)».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top