Ο κουνιάδος του Πανανά που ήταν στο ελικόπτερο που συνετρίβη στην Κίναρο ΛΥΓΙΖΕΙ στο Star – «Τον ψάχνει ο γιος του»

"Κανένα πόρισμα δεν θα φέρει πίσω τον Κωνσταντίνο. Έχουμε εμπιστοσύνη στο Πολεμικό Ναυτικό"

Μετά από 1,5 χρόνο εκδόθηκε το πόρισμα για το δυστύχημα στην Κίναρο με το ελικόπτερο Αγκούστα Μπελ, όπου είχαν σκοτωθεί τρεις αξιωματικοί, προκαλώντας αντιδράσεις.

Όπως μεταδώσαμε προ ημερών στο star.gr, η πτώση του Αγκούστα Μπελ στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στην Κίναρο δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και δεν υπήρξε μηχανική βλάβη, αλλά το έριξε... –σύμφωνα με το πόρισμα- ο άνεμος!  Πιο συγκεκριμένα, το ελικόπτερο καταλήγουν οι εμπειρογνώμονες δέχτηκε ριπή ανέμου, η οποία οδήγησε στη συντριβή του, βυθίζοντας στο πένθος τρεις οικογένειες. Νεκροί ήταν ο κυβερνήτης Αναστάσιος Τουλίτσης, ο συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Πανανάς και ο χειριστής επιφανείας ραντάρ Λευτέρης Ευαγγέλου.

 Τουλίτσης Αναστάσιος, Πανανάς Κωνσταντίνος,Ευαγγέλου Ελευθέριος

Ο κουνιάδος του συγκυβερνήτη Κωνσταντίνου Πανανά, Ιωάννης Ζαφείρης μίλησε στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα…Ο μεγάλος γιος του Κωνσταντίνου ρωτάει συνέχεια για τον μπαμπά του, εμείς του λέμε ότι είναι ήρωας. Τα πορίσματα δεν έφεραν ποτέ κανέναν πίσω στη ζωή, ούτε και τα λεφτά έκλεισαν πληγές. Έχουμε εμπιστοσύνη στο πολεμικό ναυτικό και είμαστε σίγουροι ότι θα πράξουν αυτό που πρέπει», είπε μεταξύ άλλων συγκινημένος, στέλνοντας ένα μήνυμα στους ανθρώπους.

«Η αγάπη φέρνει ευτυχία και χαρά, όχι τα λεφτά. Ας είναι οι οικογένειες ενωμένες», τόνισε, μην μπορώντας να κρύψει τον πόνο του για το πένθος και τις δύσκολες ώρες που βιώνουν τα ανιψάκια του.

Εν τω μεταξύ, όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος Ρούλα Κουσκουρή, η σύζυγος του Πανανά άλλαξε όλη της ζωής της μετά την τραγωδία. Πήρε τα δύο ανήλικα παιδιά της και μετακόμισε στο Ναύπλιο για να ζήσει με τους γονείς και τον αδελφό της.

Υπενθυμίζουμε ότι το Αγκούστα Μπελ συμμετείχε σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού.Το μοιραίο βράδυ είχε απογειωθεί από την φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς.Λίγα λεπτά αργότερα χάθηκε από τα ρανταρ. Οι σοροί των τριών άτυχων ανδρών βρέθηκαν ώρες αργότερα. Το ελικόπτερο είχε συντριβεί σε βουνό στη νήσο Κίναρο. Νεκροί ήταν ο κυβερνήτης Αναστάσιος Τουλίτσης, ο συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Πανανάς και ο χειριστής επιφανείας ρανταρ Λευτέρης Ευαγγέλου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top