Ο…ΑΝΕΜΟΣ έριξε το ελικόπτερο στην Κίναρο - ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ για το πόρισμα της ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Ένα «γιατί» εξακολουθεί να βασανίζει τους συγγενείς των τριών αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους πάνω στο καθήκον

Μετά από 1,5 χρόνο εκδόθηκε το πόρισμα για το δυστύχημα στην Κίναρο με ελικόπτερο Αγκούστα Μπελ, όπου είχαν σκοτωθεί τρεις αξιωματικοί. Δεν έφταιξε κανείς παρά μόνο ο άνεμος…

Η πτώση του Αγκούστα Μπελ στις 11 Φεβρουαρίου του 2016  στην Κίναρο δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και δεν υπήρξε μηχανική βλάβη. Το ελικόπτερο καταλήγουν οι εμπειρογνώμονες δέχτηκε ριπή ανέμου, η οποία οδήγησε στη συντριβή του βυθίζοντας στο πένθος τρεις οικογένειες.

Ένας από τους συγγενείς και ένας από τους δικηγόρους των οικογενειών των θυμάτων εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους στο Star για τις εξελίξεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «οι αξιωματικοί που έχασαν τη ζωή τους ήταν πολύ έμπειροι! Με το "ίσως", δεν βγαίνει πόρισμα. Περιμένουμε και το δεύτερο πόρισμα για να πάρουμε απαντήσεις».

Το Αγκούστα Μπελ συμμετείχε σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού.Το μοιραίο βράδυ είχε απογειωθεί από την φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς.Λίγα λεπτά αργότερα χάθηκε από τα ρανταρ. Οι σοροί των τριών άτυχων ανδρών βρέθηκαν ώρες αργότερα. Το ελικόπτερο είχε συντριβεί σε βουνό στη νήσο Κίναρο. Νεκροί ήταν ο κυβερνήτης Αναστάσιος Τουλίτσης, ο συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Πανανάς και ο χειριστής επιφανείας ρανταρ Λευτέρης Ευαγγέλου.

Οι συγγενείς των άτυχων αξιωματικών δεν αποκλείεται να κινηθούν νομικά, αν και στο δεύτερο πόρισμα δεν πάρουν και πάλι απαντήσεις. Το ερώτημα "γιατί έχασαν πριν από ενάμιση χρόνο τα αγαπημένα τους πρόσωπα", παραμένει ακόμη αναπάντητο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top