Ήταν βαρελότο και όχι… βόμβα αυτό που έσκασε στα πόδια του Λουκά Παπαδήμου!-Τάδε έφη… Νίκος Τόσκας

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη «ερμήνευσε» και τις προθέσεις των τρομοκρατών

Στην παραδοχή ότι υπήρξαν  σοβαρά λάθη και παραλήψεις προχώρησε  ο υπουργός προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου. Ο Νίκος Τόσκας  προσπάθησε ωστόσο να υποβαθμίσει τον θανάσιμο κίνδυνο που διέτρεξαν ο πρώην πρωθυπουργός και δύο άνδρες ασφαλείας που τον συνόδευαν, υποστηρίζοντας ότι η βόμβα ήταν απλώς ένα βαρελότο!

Όπως θα δείτε και στο video, o Νίκος Τόσκας  σε ραδιοφωνική του συνέντευξη εμφανίστηκε ως απλός σχολιαστής κάνοντας λόγο γενικά και αόριστα για λάθη και παραλείψεις, χωρίς την παραμικρή  αναφορά σε συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ως όφειλε ως αρμόδιος υπουργός.

«Οπωσδήποτε κάποιο λάθος έχει γίνει και θα μπορούσε να γίνει καλύτερα για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση. Το θέμα είναι να μειώσουμε την πιθανότητα τέτοιων πράξεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής  υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Νίκος Τόσκας προσπάθησε  να υποβαθμίσει το σοβαρότατο γεγονός ότι εξερράγη  παγιδευμένος φάκελος στα χέρια ενός πρώην πρωθυπουργού,  κάνοντας λόγο για βαρελότο.  Επιχείρησε μάλιστα να ερμηνεύσει και τις  πραγματικές προθέσεις των τρομοκρατών  οι οποίοι όπως υπαινίχτηκε, είχαν σκοπό να εντυπωσιάσουν και όχι να σκοτώσουν.

«Αυτά τα δέματα έχουν μέσα πυροτεχνική ύλη, σαν μεγάλο βεγγαλικό. Δεν έχουν εκρηκτική ύλη. Άρα εδώ έχουμε ανάφλεξη. Δυστυχώςπροκαλούν και τραυματισμούς αλλά δεν είναι της κατηγορίας που βλέπουμε σε άλλες πρωτεύουσες. Εδώ έχουμε ενέργειες που στηρίζονται στον εντυπωσιασμό».

Αυτή τη γνώμη προφανώς και δεν συμμερίζεται ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος περιέγραψε στους αστυνομικούς τη δραματική στιγμή της έκρηξης:

«Όταν μπήκε στο αυτοκίνητο η αλληλογραφία ήταν εκεί και θεώρησε ότι είχε περάσει από την διαδικασία ελέγχου, όπως γινόταν πάντα. Είχε το φάκελο στο δεξιό μηρό. Το περιεχόμενο του ήταν λίγο σκληρό και διέκρινε το διπλωμένο χαρτόνι που έμοιαζε με εξώφυλλο CD. Όταν το άνοιξε έγινε η έκρηξη και ακολούθησε η φωτιά» αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεση του.

Ο Νίκος Τόσκας πέρα από την τρομοκρατία, έκανε λόγο για θεαματικά βήματα αναφορικά με την πάταξη της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ολόκληρες περιοχές από τα Μέγαρα έως τον Ασπρόπυργο και το Ζεφύρι, αποτελούν άβατο για τα περιπολικά της αστυνομίας. Περιοχές όπου οργιάζει η εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά, με τους κατοίκους να ζουν ένα καθημερινό εφιάλτη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top