ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR: Μια...θήκη για CD παραλίγο να σκοτώσει τον Λουκά Παπαδήμο!

Αν και πέρασε από ελέγχους ο τρομό-φάκελος, τα μηχανήματα δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την εκρηκτική ύλη

Στη διαδρομή του παγιδευμένου φακέλου έως τα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, επικεντρώνει την έρευνά της η Αντιτρομοκρατική. Το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι «πώς ο φάκελος πέρασε από τα μέτρα ασφαλείας και τους ελέγχους από τα ειδικά μηχανήματα;». Όπως αποκαλύπτει το STAR η εκρηκτική ύλη βρισκόταν σε μια θήκη cd !!!

Ο  αποστολέας, που σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η Ακαδημία Αθηνών, είχε τοποθετήσει μέσα σε έναν μεγάλο φάκελο, ένα μικρότερο και μέσα σε αυτόν υπήρχε μια θήκη από cd. Τα ελάχιστα γραμμάρια εκρηκτικής ύλης με τη μικρή συνδεσμολογία είχαν τοποθετηθεί μέσα στη θήκη.

Η αλληλογραφία του Λουκά Παπαδήμου, με τον επίμαχο φάκελο έφτασε στο σπίτι του, στο Ψυχικό. Οι αστυνομικοί μετέφεραν τους φακέλους στη Βουλή για έλεγχο από τα ειδικά μηχανήματα και στη συνέχεια, η αλληλογραφία πέρασε από δεύτερο έλεγχο στην Τράπεζα της Ελλάδας. Η μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι δύσκολο να ανιχνευθεί από τα μηχανήματα x ray.  

Πώς γίνεται ο έλεγχος της αλληλογραφίας από αυτά τα ειδικά μηχανήματα;

Ο υπεύθυνος ασφαλείας οφείλει να τοποθετήσει στο μηχάνημα ένα προς ένα τα κουτιά ή τους φακέλους. Από μια ειδική οθόνη βλέπει το περιεχόμενο τους και μάλιστα εάν υπάρχει μεταλλικό αντικείμενο, το εμφανίζει με πιο έντονο χρώμα. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, το μηχάνημα που σκανάρει τα δέματα και τους φακέλους στη Βουλή, θεωρείται παλαιάς τεχνολογίας και έχει ζητηθεί η αντικατάστασή του.

Τα μηχανήματα που πραγματοποιούν χημικούς ελέγχους είναι διαδεδομένα στο εξωτερικό. Όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του Star, o εξειδικευμένος υπάλληλος, που χρησιμοποιεί μάλιστα συσκευή χειρός, ελέγχει το δέμα ή το φάκελο με το κατάλληλο εξάρτημα, το οποίο στη συνέχεια, το τοποθετεί στην ειδική εσοχή της  συσκευής. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, βλέπει την ένδειξη για το αν υπάρχει ή όχι εκρηκτική ύλη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κόστος παραλαβής αντίστοιχων μηχανημάτων και συσκευών δεν είναι δυσθεώρητο.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία πάντως βρίσκεται επί ποδός, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι δεν αποκλείεται να έχουν ταχυδρομηθεί και άλλοι τέτοιοι φάκελοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top