ΜΠΑΡΑΖ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ από Τούρκους κι Αλβανούς για τα ελληνικά κοιτάσματα ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Αμφισβητούν ευθέως τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα

Μπαράζ προκλήσεων Τούρκων και Αλβανών βρίσκεται σε εξέλιξη εναντίον της Ελλάδας, με στόχο τα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

«Με άδεια του ελληνικού κράτους, εταιρείες εισέβαλαν σε ‘αλβανικά ύδατα’ στο Ιόνιο για να διενεργήσουν έρευνες για υδρογονάνθρακες».

Με αυτό τον προκλητικό τρόπο, το αλβανικού δίκτυο προβάλλει τις έρευνες των υδρογονανθράκων στην περιοχή του Ιονίου Πελάγους που θα πραγματοποιηθούν από την Ελλάδα. Οι Αλβανοί φαίνεται πως ακολουθούν την πολιτική του «Σουλτάνου Ερντογάν»,  προχωρώντας σε ευθείες αμφισβητήσεις των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Η αντίδραση της Αλβανικής πλευράς έρχεται μια μέρα μετά την συμφωνία του υπουργείο Περιβάλλοντος με τρεις εταιρείες, όπου μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν καθοριστεί οι  θέσεις οριοθέτησης των περιοχών αναζήτησης κοιτασμάτων. Περίοδος όπου στην Αλβανία γίνονται εκλογές.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στις αρχές του 2018 θα ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες ενώ θα χρειαστεί ένας χρόνος περίπου για την ερμηνεία των δεδομένων που θα προκύψουν από αυτές. Οι Αλβανοί θέτουν ζήτημα σε δυο  περιοχές.  Στο οικόπεδο 2 Δυτικά της Κέρκυρας και στο Οικόπεδο 1 Βορειοδυτικά του νησιού.

Μια Τουρκία που στο εσωτερικό της εξυφαίνονται νέα σενάρια συνωμοσίας. Δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου αναφέρουν πως πέντε μήνες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, γεννηθήκαν υποψίες για δεύτερο πραξικόπημα. Οι συνωμότες θα χτυπούσαν σε τελετή παράδοσης ελικοπτέρων ΑΤΑΚ, όπου το παρόν θα έδινε και ο Ερντογαν.

Πέντε μήνες μετά το πραξικόπημα, πληροφορίες για απόπειρα σε τελετή ATAK που θα συμμετείχε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν φοβήθηκε πως ίσως οι συνωμότες θα έστρεφαν τα οπλισμένα ελικόπτερα κατά της ζωής του και δεν συμμετείχε στην τελετή, ενώ συνελήφθη ο διοικητής της Σχολής Αεροπορίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top