ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΡΟΜΟΥ με τον Λουκά Παπαδήμο στο φορείο με σκισμένα ρούχα

Λίγα μόλις λεπτά μετά την τρομοκρατική επίθεση εις βάρος του

Οι γιατροί που παρέλαβαν τον τραυματία κ. Παπαδήμο χθες, Πέμπτη, το βράδυ, στον Ευαγγελισμό, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα εις βάρος του, τον περιέγραψαν ως «φοβισμένο» και «τρομαγμένο».

Σήμερα, Παρασκευή, ο πρώην Πρωθυπουργός βρίσκεται στην εντατική, είναι, όμως, πολύ καλύτερα και η κατάστασή του είναι σταθερή. Στη ΜΕΘ θα παραμείνει για ακόμα 2 μέρες.

Το σοβαρότερο τραύμα του είναι στον δεξί μηρό. Στο σημείο αυτό πραγματοποιήθηκε χειρουργείο και ίσως χρειαστεί να πραγματοποιηθεί ένα ακόμα. Φέρει, επίσης, κάποια τραύματα στον θώρακα, την κοιλιά και τα πόδια, αλλά πιο «ελαφριά», όπως είπαν οι γιατροί.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, ο φάκελος-βόμβα είχε σταλεί στον πρώην Πρωθυπουργό στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία διαθέτει μεν μηχάνημα X-Ray, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για να ανιχνεύσει τη συγκεκριμένη εκρηκτική ύλη που περιείχε η επιστολή. 

Φεύγοντας από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο Λουκάς Παπαδήμος μπήκε στο αυτοκίνητό του και κάθισε, όπως πάντα, στο πίσω κάθισμα. Μπροστά, δίπλα στον οδηγό του, έκατσε ο υπεύθυνος ασφαλείας του, ο Π.Κ

Λίγο πριν το αυτοκίνητο φτάσει στη συμβολή Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Παπαδήμος ζητάει τις εφημερίδες και την αλληλογραφία του. Ο συνεργάτης του, Π.Κ., του τα δίνει. Όταν ο κ. Παπαδήμος άνοιξε τον παγιδευμένο φάκελο, εκείνος εξερράγη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην κοιλιά, τον θώρακα και τα πόδια. 

Ο πρώην Πρωθυπουργός χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", όπου διακομίσθηκε αμέσως μετά την επίθεση. 

 

Διαβάστε επίσης:

Τα πρώτα λόγια του Παπαδήμου στη ΜΕΘ-Τουλάχιστον 2 ακόμα μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο

ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οι τραυματίες της έκρηξης στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου μεταφέρονται στο νοσοκομείο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top