Τα πρώτα λόγια του Παπαδήμου στη ΜΕΘ-Τουλάχιστον 2 ακόμα μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο

Πώς είναι η κατάσταση της υγείας του-Τι δήλωσαν οι θεράποντες ιατροί του

Στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού νοσηλεύεται ο Λουκάς Παπαδήμος μετά την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην οδό Μάρνη και Γ΄Σεπτεμβρίου.

Ο πρώην Πρωθυπουργός έχει διαφύγει πλέον τον κίνδυνο, ωστόσο θα παραμείνει στη ΜΕΘ για προληπτικούς λόγους:

«Η κατάσταση του και η μετεγχειρητική του πορεία εξελίσσονται ομαλά. Χτες το βράδυ είχε ένα ήσυχο βράδυ, σήμερα το πρωί ξύπνησε κανονικά. Βρίσκεται στη ΜΕΘ και έχει αντιμετωπιστεί όπως θα έπρεπε από την ομάδα των γιατρών του Ευαγγελισμού, με επικεφαλής τους κυρίους Μπουγά και Χαρκιλάκη» δήλωσε στην κάμερα του «Live U» ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, τονίζοντας πως το μόνο πρόβλημα είναι το τραύμα που έχει στο δεξί του μηρό.

Για την εξέλιξη της υγείας του Λουκά Παπαδήμου, μίλησαν και οι θεράποντες ιατροί του:

«Η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή, είναι πολύ καλά, είναι ξύπνιος και έχει αποσωληνωθεί. Θέλουμε να τον κρατήσουμε για καλύτερη παρακολούθηση στη ΜΕΘ τουλάχιστον για το επόμενο διήμερο, να δούμε τα ζωτικά του σημεία. Μόλις δούμε ότι όλα είναι σταθερά, θα τον μετακινήσουμε σε κάποιον θάλαμο» δήλωσε ο Βασίλης Μπουγάς, διευθυντής της Γ’ Χειρουργικής του Ευαγγελισμού.

Παράλληλα πρόσθεσε πως «τα τραύματα που φέρει κυρίως είναι στο δεξιό μηρό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό τραύμα, το οποίο αντιμετωπίζεται καλά και στις επόμενες ημέρες θα αντιμετωπίζεται συνεχώς με αλλαγές. Ανάλογα με την πορεία του θα δούμε τι θα πράξουμε».

Στην ερώτηση αν ο Λουκάς Παπαδήμος έχει εισπνευστικό έγκαυμα, απάντησε:

«Δεν φαίνεται να έχει εισπνευστικό έγκαυμα. Αναπνέει καλά, έχει πολύ καλή αναπνευστική λειτουργία και δική του αναπνοή. Δεν χρειάστηκε να φορέσει ούτε μάσκα οξυγόνου».

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

«Είχαμε μια συνομιλία χθες το βράδυ στα Επείγοντα που ήρθε. Ήταν πολύ αγχωμένος, του είπαμε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα πάμε στο χειρουργείο να καθαρίσουμε τα τραύματα με γενική νάρκωση. Το δέχτηκε και φυσικά προχωρήσαμε. Και μετά όταν συνήλθε επανήλθε, αποσωληνώθηκε, και ήταν πολύ ήρεμος. Είδε ότι όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν» δήλωσε ο κος Μπουγάς, ο οποίος πρόσθεσε πως «θέλουμε να τον κρατήσουμε οπωσδήποτε δυο 24ωρα» αποκάλυψε ο κος Μπουγάς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Διευθυντής Πλαστικής Γιώργος Χαρκιολάκης, ο οποίος είπε πως «από το σύμπλεγμα των τραυμάτων που έχει αυτό (στο μηρό) θα λέγαμε ότι είναι το πιο βαθύ. Το έχουμε καθαρίσει, το έχουμε περιποιηθεί, και παρακολουθούμε την εξέλιξη του. Το τραύμα έχει φτάσει μέχρι τους μυς. Δεν έχει πάει πιο βαθιά».

Όσο για τους συνοδούς ασφαλείας του πρώην Πρωθυπουργού;

Όπως εξήγησαν οι θεράποντες ιατροί, «είναι καλά και μάλλον θα φύγουν σήμερα και οι 2 για το σπιτι τους. Φέρουν επιφανειακά τραύματα και πολύ μικρές αμυχές στο πρόσωπο. Ο ένας από τους 2 φρουρούς είχε πρόβλημα στην ακοή και θα αντιμετωπιστεί ανάλογα από τους ΩΡΛ».

Δελτίο Τύπου για την κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου, αναμένεται να βγει το μεσημέρι.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top