Μετά τον «ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟ» έρχεται η… «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» – ΔΕΝ μασάει το ελληνικό πολεμικό ναυτικό

"Το Αιγαίο ήταν, είναι και θα είναι ελληνικό"

Λιγότερα πλοία στη θάλασσα και ηπιότερη συμπεριφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, διαπίστωσαν οι Έλληνες επιτελείς από την ανάλυση της μεγάλης τουρκικής άσκησης «ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ», που ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες. Ελληνικά πλοία πάντως ήταν ανεπτυγμένα στο Αιγαίο για να ελέγχουν την κατάσταση.

«Χάρη στο υψηλό ηθικό των στελεχών όλα τα πλοία μας ήταν σε ετοιμότητα», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, από την πλευρά του δήλωσε, «είμαστε έτοιμοι, δεν έχουμε πρόβλημα, το προσωπικό είναι εξαιρετικά εκπαιδευμένο».

Ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Χουλουσί Ακάρ επιβιβάστηκε σε τουρκικά πλοία και είδε από κοντά τις δραστηριότητες του «ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΥ» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Την Δευτέρα ξεκινά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο η μεγάλη ελληνική ναυτική άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2017», που θα στείλει μήνυμα αποτροπής στην Άγκυρα.  

«Το Αιγαίο ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνικό, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο», τόνισε ο  Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ. 

«Κανείς δεν μπορεί να μας αιφνιδιάσει, έχουμε την πλήρη εικόνα και είμαστε προετοιμασμένοι πάντα να πετύχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε να φέρουμε», πρόσθεσε ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος.

«Είμαστε εκεί για να πούμε σε όποιον αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ότι η θάλασσα αυτή είναι δικιά μας», υπογράμμισε ο πλοίαρχος (Διοικητής Ταχέων Σκαφών) Νίκος Αγγελόπουλος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top