ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Παρεμβαίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την "ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ"

Τι ζήτησε η Ξένη Δημητρίου- Πρώτη Ανάρτηση 23-05-2017 18:34

H εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου παρενέβη άμεσα στην υποθεση του παιχνίδιου αυτοκτονίας  «Μπλέ Φάλαινα»  που έχει οδηγήσει σε αυτοκτονία δεκάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται σε παιδιά που έχουν πέσει στα δίχτυα του παιχνιδιού στην Ελλάδα ζήτησε από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών και τους εισαγγελείς Ανηλίκων της χώρας να προβούν άμεσα σε ενέργειες για την έγκυρη πρόληψη παρόμοιων περιστατικών.

Στην παραγγελία της, η κ.Δημητρίου ζητεί από τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς να προβούν σε έγκυρη ενημέρωση των ανηλίκων για την επικινδυνότητα του  χαρακτήρα του φαινομένου της «Μπλε Φάλαινας».

Αφορμή της παρέμβασής της ήταν η υπόθεση της 15χρονης από την Κατερίνη, που παραλίγο να ήταν το πρώτο θύμα του φονικού αυτού παιχνιδιού, που ξεκινά από τον αυτοτραυματισμό και καταλήγει σε θάνατο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη στις περιοχές που έχουν καταγγελθεί  περιστατικά  εμφάνισης της «Μπλε Φάλαινας», οι  εισαγγελικές αρχές έχουν διατάξει σχετικές έρευνες, οι οποίες διεξάγονται με την συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της ΕΛΑΣ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top