ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΟΚ από 14χρονο! «Μου έστειλε μήνυμα η μπλε φάλαινα»

Τα μηνύματα στο Facebook που τον υποψίασαν-Πρώτη ανάρτηση: 22-05-2017 09:59

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες από μαθητές και τις οικογένειές τους για το επικίνδυνο παιχνίδι «μπλε φάλαινα» που έχει γίνει viral μέσω διαδικτύου σε όλο τον κόσμο και έχει οδηγήσει αρκετά παιδιά ακόμα και στο θάνατο.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός 14χρονου μαθητή, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα με τη συγκατάθεση των γονιών του.

Όπως είπε, κάποια στιγμή έλαβε ένα μήνυμα στο Facebook από ένα άγνωστο, ο οποίος του συστήθηκε ως… «μπλε φάλαινα» και τον ρώτησε αν θέλει να παίξουν ένα παιχνίδι.

Το παιδί του απάντησε ότι ήθελε και τότε ο άγνωστος του είπε να χτυπήσει τον εαυτό του, να το καταγράψει σε βίντεο και να του το στείλει.

Ο 14χρονος υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και τον ρώτησε ποιος είναι. Εκείνος όμως δεν του απάντησε, αλλά αντίθετα εξαφανίστηκε και τον μπλόκαρε, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζονται τα μηνύματα.

Σε ερώτηση αν η συνομιλία γινόταν στα ελληνικά, ο μαθητής είπε πως ο άγνωστος του έγραφε greeklish, ενώ όπως είπε αμέσως κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και το είπε αμέσως στη μητέρα του.

Μαζί με τους γονείς του απευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και από εκεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έχει αναλάβει τις έρευνες.

Όσο για το αν υπάρχουν και άλλοι συμμαθητές του που έχουν λάβει ανάλογα μηνύματα, είπε ότι αυτά ακούγονται στο σχολείο, αλλά ο ίδιος δεν έχει δει μηνύματα σε άλλα παιδιά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top