Κινέζος συνελήφθη στην Ελλάδα για… κατασκοπεία! Την έκδοση του ζητούν οι Αμερικανοί

Επιχείρησε να αγοράσει στη χώρα μας κεραία με την οποία γίνονταν παρακολουθήσεις-Πρώτη ανάρτηση:17-05-2017 10:05

Έναν 52χρονο Κινέζο εκζητούν οι αμερικανικές αρχές ως κατάσκοπο, καθώς φέρεται να επιχείρησε να αγοράσει στη χώρα μας κεραία μέγιστης εμβέλειας για τη συλλογή, καταγραφή, αποκωδικοποίηση και αποστολή πληροφοριών και δορυφορικού μόντεμ με στρατιωτικές προδιαγραφές και εφαρμογές.

Πρόκειται για τον Wu Tian Min, ο οποίος σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές κατηγορείται για κατασκοπεία, εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εξαγωγής όπλων, πυρομαχικών, ξέπλυμα χρήματος, κ.λπ. Ο 52χρονος συνελήφθη στη χώρα μας τον περασμένο Απρίλιο μετά από  νότα της Πρεσβείας των ΗΠΑ και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο συγκεκριμένος φέρεται ως νόμιμος εκπρόσωπος ναυτιλιακής εταιρίας, για λογαριασμό της οποία φέρεται να προχωρούσε στην αγορά.

Η ΣΥΛΛΗΨΗ

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) ζήτησε από τις ελληνικές αρχές, να εντοπιστεί και να τεθεί υπό παρακολούθηση  ο  52χρονος, ο οποίος φέρεται ως εκπρόσωπος  νόμιμης ναυτιλιακής εταιρία της χώρας του.

Ο Κινέζος η οποία έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει διαβαθμισμένα στρατιωτικά μηνύματα, ακόμα και αν αυτά είναι κωδικοποιημένα, να τα αποκωδικοποιεί. Μετά το σχετικό σήμα της NSA στην Ασφάλεια Αττικής, την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος. Οι Έλληνες αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 52χρονο  και να τον θέσουν υπό διακριτική παρακολούθηση.

Ο Κινέζος, φέρεται ότι ήλθε σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους, με τους οποίους έκλεισε την αγορά της συσκευής με αντίτιμο μερικές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο 52χρόνος συμφώνησε με τον άνθρωπο που του εξασφάλισε την κεραία να συναντηθούν σε πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, αρχικά για να δει το υλικό. Αν συμφωνούσαν στην αγορά, τα χρήματα θα κατατίθεντο σε τραπεζικό λογαριασμό και η παράδοση θα γινόταν σε κάποιο άγνωστο μέχρι στιγμής σημείο ή κράτος.

Μόλις όμως βγήκε από το ξενοδοχείο, συνελήφθη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top